NIJE BILO VREMENA DA SE NEŠTO MENJA: Bilo je logično da se sa istim selektorom zaokruži ciklus

S. KRSTOVIĆ

21. 03. 2021. u 21:23

NIKOM nije lako u rukometnoj reprezentaciji Srbije. Ni igračicama, ni selektoru Obradoviću, ni predsednici Saveza Mileni Delić.

НИЈЕ БИЛО ВРЕМЕНА ДА СЕ НЕШТО МЕЊА: Било је логично да се са истим селектором заокружи циклус

foto: rss

Nisu izborile Olimpijske igre u Tokiju, sudar sa istinom na kvalifikacionom turniru u Đeru bio je žestok.

- Baš mi je teško. Zaista sam verovala da devojke mogu da odu na Igre. Ipak, one su toliko godina zajedno, prošle su i svetska i evropska prvenstva, sa selektorom Ljubomirom Obradovićem su skoro četiri godine zajedno. Sa tim istim selektorom bile su šeste na SP 2019. u Japanu i izborile olimpijske kvalifikacije. Zato je bilo nekako logično da se taj ciklus zaokruži, kako su se prethodnici ranije dogovorili i potpisali četvrogodišnji ugovor sa selektorom - ističe u telefonskom razgovoru, za "Novosti", predsednica RSS Milena Delić.

Posle preksinoćnog poraza od Mađarske jedna od najiskusnijih, Dragana Cvijić, istakla je da u reprezentaciji vlada nezadovoljstvo i da je prošlogodišnje EP u Danskoj pokazalo da mora nešto da se menja...

- Već sam rekla da su one prošle maltene ceo ciklus sa selektorom Obradovićem. Nakon što sam postavljena za predsednika UO tri igračice su mi se obratile i rekle mi da postoji nezadovoljstvo, da nije dobra komunikacija između selektora i igračica. Ali, selektora ne mogu da biraju igrači i da ga smenjuju.

SVE OD POČETKA

KADA se slegnu emocije uradiće se analiza zbog čega devojke nisu ispunile svoj plan.

- Naravno, da ćemo sesti i dobro sve proučiti. Naša reprezentacija je najstarija i najiskusnija u Evropi. Razmišljamo o novom ciklusu, mora da se krene iz početke, a to znači da će morati da se urade i određene promene - ističe predsednica RSS Milena Delić.

Teško je bilo reagovati u trenutku kada se znalo da i kada bi došao neko drugi da bi imao tri dana pred kvalifikacije i da ništa ne garantuje da bi uradio nešto mnogo bolje. Računali smo da je reprezentacija iskusna, koja je godinama zajedno, kojoj motiv kao motiv ne treba veći od ovoga, da je svakoj životna želja, san da odu na Olimpijske igre. Iskreno, kao bivši igrač, mogu da kažem da mi u takvoj situaciji na terenu trener i ne treba da bih pokazala volju i želju da bih ostvarila svoj san - u dahu priča Delićeva.

Na opasku da li je devojke prevelika želja "sasekla", prva dama srpskog rukometa je istakla.

- Moraće da se uradi dublja analiza. Znala sam njihovu motivisanost, želju, ali to na terenu nije bilo vidljivo. Ne može trener, uprava, RSS umesto igrača da da gol, ne možemo mi iz rukovodstva da pravimo taktiku... Omogućili smo im najbolje uslove za kratke pripreme, zaista smo uradili sve što smo mogli. Ne znam da li su izgorele u toj želji, ali na terenu te borbenosti, želje u toj meri nije bilo vidljivo. To je činjenica - istakla je Delićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati