HVALA SRBIJI! Predsednik MOK Tomas Bah uputio pismo OKS i Ministarstvu sportu

Novosti online

26. 02. 2021. u 18:50

PREDSEDNIK Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah poslao je predsedniku OKS Božidaru Maljkoviću i ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću pisma u kojema se izražava poštovanje za način na koji se Vlada Srbija zajedno sa OKS i MOS nosi sa izazovima koje je donela pandemija kovida 19.

ХВАЛА СРБИЈИ! Председник МОК Томас Бах упутио писмо ОКС и Министарству спорту

FOTO: Arhiva novosti

Prvi čovek MOK zdušno je pozdravio napore OKS da vakcinacijom sportista doprinese zdravlju i sigurnosti stanovništa u Srbiji.

- Srpska vlada je učinila ogromne napore kako bi zaštitila zdravlje svih njenih građana u ovom izuzetnom momentu. Srbija može da bude ponosna na to što je prema broju vakcinisanih građana kotirana kao jedna od najuspešnijih zemalja - ističe Bah na početku pisma.

Bah je podvukao da ga je veoma obradovala vest da je OKS počeo vakcinisanje sportista.

- Kako su sportisti oduvek ambasadori zdravog načina života i pozitivni uzori, jako je bitna poruka koju je u javnost poslao OKS zajedno sa vrhunskim sportistima. OKS je zajedno sa Vladom Srbije na ovaj način dao veliku podršku našim naporima da u Tokiju održimo sigurne i bezbedne OI za sve učesnike. Proces imunizacije i vakcinacije srpskih sportista je velika podrška kompletnom olimpijskom pokretu i našim japanskim domaćinima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OGLASILA SE CRVENA ZVEZDA: Jednoglasno smo odlučili da se povučemo, da ne dođe do eskalacije