ZLATO SE ČUVA POBEDAMA: Kapiten vaterpolista Filip Filipović ističe da ako hoće da budu prvi u Tokiju moraju sve da "potope"

S. K.

22. 02. 2021. u 13:15

NIKAD teže grupa na velikim takmičenjima nije obeshrabrila Filipa Filipovića. Kapiten vaterpolista svestan je da ako hoće da osvoje još jedno zlato na Olimpijskim igrama, da moraju da pobede najveće rivale u Tokiju.

ЗЛАТО СЕ ЧУВА ПОБЕДАМА: Капитен ватерполиста Филип Филиповић истиче да ако хоће да буду први у Токију морају све да потопе

Foto: K. Mihajlović

Vaterpolo turnir se igra od 24. jula do 7. avgusta,a branioci trona su u grupi A sa Crnom Gorom, Hrvatskom, Australijom, Španijom i Kazahstanom. Podsetimo u grupi B su SAD, Grčka, Japan, Italija, Mađarska i Južna Afrika. Prve četiri ekipe izboriće četvrtfinale.

- Ako hoćeš da budeš prvi moraš sve da pobediš. Mislim da nismo nikada imali težu grupu. Čak ni Kazahstan nije slav rival. Ali, možemo da žreb posmatramo i sa lepše strabe. Grupa će pokazati koliko možemo, moramo prvo da prođemo, a zatim da odlučujuće utakmice dočekamo potpuno spremni. Oba grupa je daleko lakša, a sve četiri ekipe koje prođu imaju visoke ambicije - ističe Filip Filipović.

Posetimo na Igrama u Riju 2016. naši su uz dosta muka izborili četvrtfinale, a onda su u nokaut fazi zaigrali besprekorno i prošetali se to zlata.

Selektor Crne Gore Vladimir Gojković smatra da na Igrama nema lakih grupa.

- Naša je teška, a druga za nijansu slabija. U slučaju da Rusija zameni Južni Afriku mogao bi da to bude jedan od najjačih turnira u istoriji... Nadam se da ćemo u top formi otići u Japan i da ćemo biti konkurenti za drugu fazu takmičenja - reako je Gojković.

S. K.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju