IVANA ŠPANOVIĆ: U Beogradu poslednji ispit pred veliko takmičenje

Tanjug

18. 02. 2021. u 14:11

NAJBOLjA srpska atletičarka Ivana Španović učestovaće na Serbian Open Indoor Meeting-u.

ИВАНА ШПАНОВИЋ: У Београду последњи испит пред велико такмичење

AP Photo/Martin Meissner, Pool

Šesti po redu, "Serbian Open Indoor Meeting" održaće se u sredu 24. februara sa početkom u 17.30 sati u Atletskoj dvorani na Banjici, a ovaj miting će biti poslednja šansa atletičarima za ostvarenje norme za Evropsko prenstvo u Torinu u dvorani početkom marta.

Jedna od jačih disciplina biće skok udalj u kojoj će takmičiti evropska šampionka u dvorani, nacionalna rekorderka Ivana Španović.

U borbi za najdalji skok boriće se sa ukrajinskom atletičarkom Marinom Bekh Romanćuk, vicešampionkom Evrope iz 2018. godine sa najboljim rezultatom od 6.96 metara.

Ostale takmičarke su Milica Gardašević, Sara Lukić, Jasmin Sawyers, Diana Lesti, Petra Farkas, Evelisa Viega.

"Po uigranoj šemi koja se pokazala kao dobro osmišljena, i ove godine poslednji ispit pred veliko dvoransko takmičenje ću imati u Beogradu na Serbian Open-u. Za dva dana me očekuje prvenstvo Balkana u Istanbulu, gde ću takmičiti nakon četiri godine, a tri dana nakon toga SOIM. To će biti drugo takmičenja iz punog zaleta i očekujem da na oba takmičenja budem na nivou od preko 6.80 metara", izjavila je Ivana Španović za zvanični sajt takmičenja.

Svetske zvezde u Atletskoj dvorani na Banjici takmičiće u sedam disciplina u muškoj konkurenciji i pet u ženskoj.

Naša najbrža sprinterka Milana Tirnanić imaće ozbiljnu konkurenciju u trci na 60 m, a njoj će se na startu pridružiti takmičarke iz Irana, Švajcarske, Slovenije, Izraela, Bosne i Hercegovine, Francuske i Bugarske.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

ODRŽIVOST U ENERGETSKOM SEKTORU: Zajedničkim naporima i sinergijom obezbedićemo bolju budućnost