IRAN POGUBIO BOKSERSKOG ŠAMPIONA: Mučen, pa ubijen, a nedavno na isti surov način je završio i slavni rvač (FOTO)

Novosti online

31. 01. 2021. u 07:59

IRANSKE vlasti pogubile su bivšeg bokserskog šampiona i poznatog trenera u toj zemlji, Alija Mutairija (30), u Šeiban zatvoru koji se nalazi u Kuzestan provinciji, javlja "Džeruzalem post".

ИРАН ПОГУБИО БОКСЕРСКОГ ШАМПИОНА: Мучен, па убијен, а недавно на исти суров начин је завршио и славни рвач (ФОТО)

Ilustracija sport Foto Dephositos

Ujedinjene nacije su osudile egzekuciju Mutairija, koja je izvršena u četvrtak, a aktivisti i porodica kažu da je on bio mučen pre nego što je primoran da prizna da je ubio dvojicu pripadnika Basidž milicije, piše izraelski list.

Portparolka Ujedinjenih nacija je za "Džeruzalem post" rekla da UN „snažno osuđuju niz egzekucija, kojih je bilo najmanje 28 od polovine decembra, uključujući i pripadnike manjina“.

Novinska agencija Islamske Republike, je kako prenosi izraelski list, objavila da je kuzestanski pravosudni sistem saopštio da je "Ali Mutairi, teroristički pripadnik Islamske države, napao Basiđz bazu", kada su nastradala dvojica pripadnika milicije.

Iako pripadnici Basiđz paramilitarne grupe nemaju udeo u vlasti, vrhovni vođa Irana Ajatolah Ali Hamneji ih podržava.

Basidž miliciju je inače osnovao Hamneijev prethodnik, Ajatolah Homeini 1979. godine.

To nije prvi put da je pogubljen neki sportista u ovoj zemlji, pošto je u septembru 2020. godine na isti način završio i rvač Navid Afkari.

Navid Afkari

 

Afkari je imao 27 godina a bio je šampion Irana u Rvanju. On je osuđen za ubistvo člana obezbeđenja na antivladinim protestima 2018. godine. Svet sporta se žali, ali uzalud.

Afkari je pogubljen, kako je rečeno iz suda, u pokrajini Fars, nakon što je ispoštovana zakonska procedura do kraja, na insistiranje roditelja i porodice žrtve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)