ZA OCA I DVE ĆERKE TRI MEDALJE: Arsenijevići iz Paraćina prava su sportska porodica

Z. Rašić

20. 01. 2021. u 13:36

KAD roditelji podržavaju svoj podmladak u svakom smislu, pa često sa njima krenu i da treniraju, dogodi se ono što se dogodilo Arsenijevićima iz Paraćina.

ЗА ОЦА И ДВЕ ЋЕРКЕ ТРИ МЕДАЉЕ: Арсенијевићи из Параћина права су спортска породица

Foto: Privatna arhiva

Na nedavnoj 52. uličnoj trci u Mrsaću, kod Kraljeva, trčalo je troje Arsenijevića i u Paraćin su se vratili sa tri medalje. Otac Vladan (45) i ćerke Iva (17) i Aleksandra (14) osvojili su ih trčeći u različitim disciplinama za dva različita kluba, dok je četvrti član ove inspirativne porodice, majka Snežana, davala "logostičku podršku".

Arsenijevići sport smatraju vrlo važnim za fizičko i mentalno zdravlje, pa su u tom duhu i usmeravali svoju decu. Iva i Aleksandra obožavaju da trče kako na klupskim treninzima, tako i samostalno. Starija je već priznata atletičarka, sa zavidnim rezultatima, pohađa treći razred Gimnazije. Mlađa Aleksandra je osnovac, sedmi razred i ide njenim stopama. Njihov otac, diplomirani ekonomista po zanimanju, takođe voli atletiku, a posebno kad je to stimuilans za decu.

- Sticajem okolnosti, legendarni Dragan Zdravković iz Ćuprije, koji je trener u tamošnjem OAK "Morava", primetio je obe moje ćerke, pa je Iva već prešla u taj klub, dok smo mlađa kći i ja još u AK "Paraćin" zbog njene škole. Na takmičenja volimo da idemo, inače, učetvoro. Ulična trka u Mrsaću, sa tradicijom dužom od pola veka, poznata je po nastupu velikog broja atletičara iz cele Srbije. Zbog toga su nam ove medalje još draže – priča, za "Novosti" ponosni otac.

Sestre svakog jutra trče od 8 do 16 kilometara, a popodne, nakon posla, ide i on sa njima na klupske treninge. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIŠNI ČOVEK: Lando Noris startuje sa prve pozicije