GROŽAN: Nije bilo moje vreme za umiranje, iz plamena sam izašao zbog dece

Novosti online

01. 12. 2020. u 17:13

VOZAČ Hasa Roman Grožan rekao je da je video kako "smrt dolazi po njega" nakon stravičnog incidenta koji se dogodio na trci Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina.

ГРОЖАН: Није било моје време за умирање, из пламена сам изашао због деце

EFA/EPE

Francuz je objasnio da je iz bolida izašao zbog svoje dece.

Incident se dogodio u nedelju tokom trke u Bahreinu, kada je Grožan pri velikoj brzini udario u zaštitnu ogradu nakon čega se bolid zapalio. Najvažnije od svega je da to da je Grožan ostao priseban, uspeo je da izađe iz bolida, da bi mu potom pomogli redari i medicinsko osoblje.

Zadobio je opekotine ruku, a kako je "Bi-Bi-Si" preneo on će i noćas ostati u bolnici u Manami, glavnom gradu Bahreina.

- Srećan sam što sam živ, što vidim stvari drugačije. Ali, imam i potrebu da se vratim u bolid, moguće u Abu Dabiju - rekao je Grožan za francuski TF1.

Propustiće trku za Veliku nagradu Sakira u nedelju, a sedam dana kasnije na programu je poslednja trka Formule 1 u Abu Dabiju.

Grožan je istakao kako želi da vozi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima kako bi "svoju priču sa Formulom 1 završio na drugačiji način".

Iskusni 34-godišnjak je svoj spas iz plamena u kome je proveo oko 30 sekundi opisao kao novo rođenje.

- To što sam izašao iz plamena tog dana, to je nešto što će mi obeležiti život. Mnogo ljudi mi je iskazalo ljubav i podršku i to me je dirnulo i u nekim trenucima dovelo do suza. Ne znam da li reč čudo postoji i da li može da se koristi, ali rekao bih da nije bilo moje vreme (za umiranje) - poručio je Grožan i dodao:

- Imao sam utisak da je bilo i duže od 28 sekundi. Video sam da mi se vizir pretvara u narandžastu boju, video sam plamen sa leve strane bolida. Razmišljao sam o mnogim stvarima, uključujući i o Nikiju Laudi i mislio sam da ne mogu tako da završim, ne sada. A onda, zbog moje dece, rekao sam sebi da moram da izađem. Stavio sam ruke u vatru, jasno sam osetio da gori šasija. Izašao sam, a onda sam osetio da me neko vuče za odelo i znao sam da sam izašao - zaključio je francuski vozač.

Grožanu su pomogli lekar FIA Jan Roberts i vozač medicinskog automobila na trkama Alan van der Merve.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024