HAKA ZA MARADONU: Ragbisti Novog Zelanda na svoj način se oprostili od velikog fudbalera (VIDEO)

Novosti online

28. 11. 2020. u 16:30

RAGBISTI Novog Zelanda sastali su se sa Argentinom u okviru turnira Tri nacije, šampionata Južne hemisfere u ovom sportu, a pre početka odali su počast Dijegu Maradoni na originalan način.

ХАКА ЗА МАРАДОНУ: Рагбисти Новог Зеланда на свој начин се опростили од великог фудбалера (ВИДЕО)

EPA-EFE/DARREN PATEMAN

Kapiten Ol-bleksa, Sem Kejn, izneo je dres Novog Zelanda sa brojem 10 i imenom Maradona i položio ga na travu ispred okupljenih ragbista Argentine.

Zbog virusa korona turnir tri nacije igra se ove godine u izmenjenom formatu. Svetski šampion i branilac trofeja Južna Afrika otkazala je zbog pandemije učešće, a svi mečevi igraju se u Australiji.

Na tribinama je dozvoljen ograničen broj gledalaca a mnogi od njih nosili su Diejgove desetke na leđima dresova Argentine.

Manje važan podatak je da su se Ol-bleksi više nego ubedljivo revanširali argentinskim Pumama (38:0) za nedavni poraz u ovom takmičenju (25:15).

Dijego Maradona je vatreno podržavao Argentinu u svim sportovima a posle fudbala,  ragbi mu je, uz košarku i tenis bio omiljeni sport.

- Gledao bi tenis, ragbi, hokej... gde god bi neki momci ili devojke nosili dres Argentine bio je tu da ih podrži i da im pokaže kako se bori za taj dres - rekao je trener Argentine Mario Ladezma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024