ZAVRŠENE SEOSKE SPORTSKE IGRE: Pobedu odnela ekipa Batkovići iz Priboja

N. I.

28. 09. 2020. u 15:26

FINALE II Seoskih igara Sportskog saveza Srbije održano je u Vrnjačkoj Banji, a pobednik je ekipa Batkovići iz Priboja.

ЗАВРШЕНЕ СЕОСКЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ: Победу однела екипа Батковићи из Прибоја

FOTO: SSS

Tokom dva takmičarska dana deset ekipa je odmeravalo snage.

Tako su na jednom mestu bili učesnici: Vrelo (Ub), Grljan (Zaječar), Gakovo (Sombor), Miloševac (Velika Plana), Miločaj (Kraljevo), Vlase (Vranje), Batkovići (Priboj), Brankovina (Valjevo), Kamenovo (Petrovca na Mlavi) i prošlogodišnji pobednik Seoskih igara Rudna Glava iz Majdanpeka.

- Uspeli smo da ispunimo naš cilj postavljen za ovu godinu. I pored teške situacije u zemlji i svetu, uneli smo malo radosti i fizičke aktivnosti u ovu godinu. Ponosni smo na naše saradnike iz teritorijalnih sportskih saveza koji su organizovali takmičenja na lokalnom nivou, a zatim došli sa ekipama iz svoje opštine da ih podrže na celikom finalu. Zahvalni smo i svima iz Sportskog saveza Vrnjačka Banja, na čelu sa Dušanom Radovićem, koji su bili kao i uvek izvanredni domaćini - rekao je generalni sekretar SSS Goran Marinković.

Zbog lošeg vremena takmičenje je premešteno u Sportsku halu "Vlade Divac", u subotu su na programu bili fudbal, odbojka, šah, nadvlačenje konopca, nadvlačenje štapa, skok u dalj iz mesta i bacanje kamena. U nedelju su odigrane fudbalske utakmice polufinala, za treće mesto i finala, a dobili smo pobednike i u obaranju ruku i narodnom rvanju. Najuzbudljivije je bilo u disciplini poligon koja je i odlučila pobednika. Takmičari po jedan muški i jedan ženski iz svake ekipe dali su svoj maksimum da za što kraće vreme savladaju prepreke i osvoje bodove za svoju ekipu.

- Kao još uvek aktivan sportista ponosan sam što su takmičari na seoskim igrama poslali fenomenalnu sliku, zaista je lepo kada budre i tekmičare drugih ekipa, kada se posle svake discipline pozdrave, šale i smeju, to je ono što smo želeli, da se svi dobro zabave - rekao je predsednik SSS Davor Štefanek i dodao:

- Čestitam ekipi Batkovića na pobedi. Drago mi je da će ovo selo opštine Priboj dobiti vrednu nagradu, a to je sportski teren sa tartan podlogom. Čestitam i ostalim ekipama na velikij borbi. Žao mi je što smo jednu ekipu isključili iz takmičenja, ali primaran cilj je da se takmiče ljudi iz iste opštine, da u selima probudimo mlade i zainteresujemo ih za sport. Ali ovu manifestaciju nastavljamo i sledeće godine, pa se nadam da neće biti ovakvih situacija - Štefanek je istako i značaj podrške i solidarnosti:

- U ovim vremenima veoma je važno da pokažemo zajedništvo i da dokažemo da možemo ostvariti naše ciljeve. Naravno da sam veoma zahvalan Ministarstvu omladine i sporta što nas podržava u svim akcijama, a predsedniku države što ima ogromno razumevanje za sport.

Kada se saberu bodovi, konačan plasman izgleda ovako:

1. Batkovići - Priboj

2. Kamenovo - Petrovac na Mlavi
3. Brankovina - Valjevo
4. Gakovo - Sombor
5. Grljan - Zaječar
6. Miloševac - Velika Plana
7. Rudna Glava - Majdanpek
8. Vrelo - Ub
9. Vlase - Vranje

- Miločaj - Kraljevo (diskvalifikacija zbog kršenja pravila u vezi takmičara koji nije iz opštine za koju nastupa).

Kapiten ekipe pobednika Dejan Javorac sa zlatom oko vrata rekao je:

- Ponosni smo što smo ostvarili pobedu, ova nagrada je veoma vredna za sve iz sela. Oduševljeni smo što je Sportski savez Srbije pokrenuo ovakvu manifestaciju u svojoj organizaciji. Znate, kod nas u Priboju Seoske igre nisu bile prekinute ni za vreme rata, a ove godine su dovedene u pitanje. Na sreću Sportski savez Srbije je podržao manifestaciju, prosledio pravila kojih se moramo pridržavati i tako ova lepa tradicija nije prekinuta. Hvala organizatorima na svemu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)