SEOSKE SPORTSKE IGRE: Druga sezona ulazi u završnicu

N. I.

24. 09. 2020. u 17:05

СЕОСКЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ: Друга сезона улази у завршницу

FOTO: SSS

BLIŽI se kraju druga sezona Seoskih igara u organizaciji Sportskog saveza Srbije

Posle dva takmičarska vikenda, bliži se kraju druga sezona  Seoskih igara Sportskog saveza Srbije. 

U sedam opština su viđena izuzetno zanimljiva  takmičenja u organizaciji Sportskog saveza Srbije i teritorijalnih sportskih saveza. Pobednici teritorijalnih takmičenja su Vrelo (Ub), Grljan (Zaječar), Gakovo (Sombor), Miloševac (Velika Plana), Miločaj (Kraljevo), Vlase (Vranje), Batkovići (Priboj), takmičenja nisu održana u Valjevu, Petrovcu na Mlavi i Majdanpe gde je procenjen visok rizik od zaraze, ali će oni svoje predstavnike imati na finalu Brankovina ispred Valjeva, Kamenovo kao predstavnik Petrovca na Mlavi i prošlogodišnji pobednik Seoskih igara Rudna Glava iz Majdanpeka. 

Takmmičari su se borili u deset disciplina, a one tradicionalne su po običaju bile najzanimljivije. Tako se velika borba vodila u nadvlačenju konopca i štapa, bacanju kamena sa ramena, obaranju ruku, skoku u dalj, prelasku poligona i narodnom rvanju. Fudbal, šah i odbojka su pomno pratili saigrači koji nisu učestvovali i bodrili svoju ekipu za odlazak na veliko finale.

Finale će biti održano 26. i 27. septembra u Vrnjačkoj Banji, nažalost bez publike, kao što je bio slučaj i prethodna dva vikenda, uz pridržavanje i ostalih mera protiv širenja zaraze virusom. 

- U specifičnoj godini trudimo se da nastavimo organizaciju manifestacije Seoskih igara, modifikovali smo takmičenje, sprovodimo mere prevencije i nadamo se da ćemo u sportskom duhu dobiti pobednika - kaže generalni sekretar Goran Marinković.

Prvi operativac SSS naglašava da je i glavna nagrada veoma vredna.

"Pobednička ekipa dobija izgradnju rukometnog terena sa tartan podlogom u selu za koje se takmiči. Na ovaj način želimo da svima omogućimo što bolje uslove za bavljenje sportom i skrenemo pažnju i na mlade i na stare, bez obzira da li dolaze iz manjih ili većih sredina. Ove godine broj opština koje su organizovale takmičenje je dupliran. Ponosni smo na naše saradnike iz teritorijalnih sportskih saveza koji su pokazali veliko interesovanje i organizovali takmičenje u specifičnim uslovima. Zaječar i Kraljevo su imali iskustvo od prošle godine, a kolege iz opštinskih saveza koji po prvi put organizuju takmičenje pokazali su da su na visini zadatka. Posebno bih se zahvalio Sportskom savezu opštine Ub koja je preuzela odgovornost, probila led i opravdala očekivanja organizacijom takmičenja na visokom nivou samo 10 dana nakon sastanka kada smo zajednički odlučili da organizujemo Seoske igre. Verujem da će se svi lepo provesti na finalu, a ne sumnjamo u opštinu Vrnjačka Banja da će biti fantastični domaćini zajedno sa svojim sportskim savezom", zaključio je Marinković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)