ZAJEDNO SU JAČI: Čelnici OSS i OSRS razgovarali o dosadašnjoj i budućoj saradnji

S. K.

24. 09. 2020. u 12:43

SARADNjA Odbojkaškog saveza Srbije i OS Republike Srpske dosada je bila odlična i čelnici obe organizacije žele da u budućnosti bude još bolje.

ЗАЈЕДНО СУ ЈАЧИ: Челници ОСС и ОСРС разговарали о досадашњој и будућој сарадњи

Foto: Ilustracija

Na sastanku vodećih ljudi OSS i OSRS dogovoreno je da se nastavi testiranje dečaka i devojčica i u Republici Srpskoj, u kojoj će biti održana edukacija najmlađih u okvoru projekta "Moj prvi smeč" OS Srbije.

Treneri će učestvovati na seminirima koje organizuju oba Saveza, a predviđenjeno je da stručnjaci iz OSRS stažiraju na svim reprezentativnim akcijama OSS. Takođe, OSS će platiti školarinu za dvoje trenera iz OSRS na Sportskoj akademiji u Beogradu.

Dogovorena je zajednička organizacija priprema seniorskih selekcija Srbije i njihovih prijateljskih utakmica u Republici Srpskoj. Zajednički će organizovati kampove u Republici Srpskoj i Srbiji.

Dva Saveza su najavila uspostavljanje bliže saradnje klubova iz Srbije i Republike Srpskoj, potpisivanja protokola o saradnji i bratimljenju.

Saradnja dva Saveza počeka je organizacionom i stručnom podrškom formiranja OSRS 1993, godine i traje neprekidno do danas.

U reprezenatcijama Srbije igraju igrači koji su prve korake napravili u Republici Srpskoj, a seniorske selekcije se za velika takmičenja pripremaju na Palama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)