SUMNJE U DOPING NA TURU: Afera na upravo završenoj biciklističkoj trci

TEK što se završilo ovogodišnje izdanje biciklističke trke Tur de Frans, otvorena je istraga zbog sumnje u dopingovanje u okviru francuskog tima Arkea-Samsik.

СУМЊЕ У ДОПИНГ НА ТУРУ: Афера на управо завршеној бициклистичкој трци

Tim Arkea-Samsik Foto EPA

Državno tužilaštvo u Marselju otvorilo je istragu u ponedeljak, kada su privedene dve osobe, bliske kolumbijskom vozaču u francuskom timu Nairu Kintani. Prema informacijama koje prenose francuski mediji, reč je o Frediju Abeli, kolumbijskom lekaru Kintane, i njegovom maseru, Špancu Mikelu Oteru. Njima dvojici juče je produžen pritvor.

Takođe, u sedištu francuskog Centralnog biroa za zaštitu javnog zdravlja (OCLAESP) saslušani su, u svojstvu slobodnih građana, i Nairo Kintana, i njegov brat Dajer, koji takođe vozi za isti tim.

Prema istim informacijama, žandarmi su prošle srede u Mirabelu izvršili pretres prostorija i autombila braće Kintana. Državni tužilac iz Marselja Dominik Lorans je povrdio da su pronađeni mnogobrojni zdravstveni proizvodi među kojima i lekovi u privatnim stvarima, ali i metoda koja bi mogla da se kvalifikuje kao dopingujuća.

Ovdašnji mediji ističu da je između ostalog pronađeno 100 mililitara fiziološkog seruma i materijal za ubrizgavanje. n

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri