BIBIĆ "ZA NOVOSTI": Dane me gurao ka rekordu

J. Jevremović

09. 09. 2020. u 20:53

NE zna se ko je srećniji zbog novog državnog rekorda na 5.000 metara - čovek koji je 49 godina čekao da ga neko obori ili momak koji je sinoć na mitingu u Ostravi istrčao sjajnih 13.26,56, za osmo mesto.

БИБИЋ ЗА НОВОСТИ: Дане ме гурао ка рекорду

Foto: N.Paraušić

Mladi Elzan Bibić je u 21. godini ostvario ono što je Dane Korica postigao u 25. i popravio je vreme svog idola za 4,64 sekunde, a svoje za čak 8,43.

- Hvala bogu da sam dočekao ovo, da znate samo koliki mi je kamen pao sa srca - kaže Korica za "Novosti". - Pa, nisam valjda ja bio neki vanzemaljac da skoro pola veka niko ne može da me prestigne. Te 1971. sam radio kod majstora pod kolima i dobio ćerku. Elzan nek prvo obori ostale moje rekorde, pa onda može ovo ostalo.

Legendarni atletičar je odmah potom pozvao naslednika da mu ispriča sve ove šale i čestita od srca. Bibić je iz Ostrave za "Novosti" naglasio koliko je zahvalan Korici na svim savetima:

PET PCR TESTOVA ZA MESEC DANA

NA takmičenju u Ostravi, maske su bile obavezne, u hotelu je svaki atletičar imao svoju sobu i tamo su im radili PCR testove. Bibić se zamislio na pitanje koliko je puta testiran na koronu u prethodnom periodu?

- Uh, mislim da je bilo pet testova za mesec dana. Ma, koliko god da treba, samo kad su svi bili negativni - kroz osmeh je zaključio Bibić.

- On je veliki atletičar i još veći čovek, gurao me je ka rekordu. Nadam se da ovaj moj neće stajati toliko dugo.

Dane je poručio da Elzan može ubrzo da spusti vreme ispod 13.20, jer su godine ispred njega. Ova je bila veoma teška zbog korona-krize. Mladi atletičar Novog Pazara izolovao se u svom selu Karajukića Bunari i čekao priliku da se negde takmiči.

- Samo su stizale vesti o otkazima. Dva puta su me vraćali sa aerodroma, jer nisam mogao da uđem u šengen-zonu, pa sam propustio mitinge u Monaku i Geteborgu. Evo, otkazali su i Kros Evrope. Srećom, uspeo sam da dođem u Ostravu, preko Austrije, jer tamo nisu toliko rigorozni. Očekuje me još 1.500 metara u Zagrebu 15. septembra i Dijamantska liga u Dohi, ako uspem da dobijem vizu - zaključio je Bibić.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!