POSTIGNUT SPORAZUM: Srpskim sportistima besplatno testiranje na Kovid-19

Tanjug

utorak, 11. 08. 2020. u 11:32

ПОСТИГНУТ СПОРАЗУМ: Српским спортистима бесплатно тестирање на Ковид-19

Foto Dephositos

SVIM srpskim sportistima i trenerima biće omogućeno besplatno testiranje na Kovid-19 zahvaljujući sporazumu između Zavoda za sport i Direkcije za nacionalne referentne laboratorije.

Kako je na svečanom potpisivanju objasnio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u sistemu sporta ima oko 500.000 ljudi i njima će, uz redovne zdravstvene preglede u Zavodu, sada biti omogućeno i testiranje na korona virus.

Ugovor su potpisali direktor Zavoda za sport Goran Bojović i direktor Direkcije Nenad Dolovac.

- Omogućavamo celokupnom sistemu sporta da ima dodatnu zaštitu i na odgovaran način preventivno saniramo zdravstvene nepravilnosti i sprečimo da se zarazi više ljudi. U sistemu sporta ima oko 500.000 ljudi, osećamo veliku društvenu odgovornost, znamo da je značajno da smanjimo mogućnost zaražavanja i nesmetano omogućavanje treninga i takmičenja - rekao je Udovičić.

On se posebno zahvalio kolegama ministrima Branislavu Nedimoviću i Zlatiboru Lončaru, koji se kako je rekao, po ko zna koji put pomogli sistemu sporta.

- Ovo je dokaz da svi zajedno kao jedan tim možemo da pobedimo nevidljvog neprijatelja, da delujemo i preventivno i odgovorno.Takođe, ovo je značajna i finansijska pomoć svim klubovima, na ovaj način olakšavamo njihovim budžetima jer besplatno svi mogu da se testiraju. Važno je i iz zdravstvenih apsekata, ali i za dalje obavljanje treninga i takmičenja - istakao je Udovičić.

U ime sportista na podršci se zahvalila olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić.

- Bez podrške ne bismo uspeli da pravimo vrhunske reziktate. Hvala vam što brinete o našem zdravlju i olakšavate početak novih takmičenja i treninga - rekla je Mandićeva.

Na svečanom potpisivanju ugovora u Palati Srbija bili su prisutnio ministri Nedimović i Lončar, kao i selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)