GVIDETI TESTIRA DEVOJKE: Naša podmlađena odbojkaške reprezentacija sutra ujutro putuju u Rio de Žaneiro, gde u četvrtak startuje u LN

S. K.

11. 05. 2024. u 15:30

LIGA nacija će pomoći selektoru Srbije Đovaniju Gvidetiju da izbere odbojkašice, koje će se pripremati za Olimpijske igre u Parizu. Zato će dueli u komercijalnom takmičenju biti prilika za mnoge devojke da se nametnu prekaljenom stručnjaku. Inače, naše dame sutra ujutro putuju u Rio de Žaneiro, gde će u četvrtak (2.00 po našem vremenu) startovati protiv Dominikanske Republike. U petak (19.00) igraju sa Tajlandom, u subotu (19.00) sa, a u nedelju (15.00) sa Brazilom.

ГВИДЕТИ ТЕСТИРА ДЕВОЈКЕ: Наша подмлађена одбојкашке репрезентација сутра ујутро путују у Рио де Жанеиро, где у четвртак стартује у ЛН

FOTO: OSS

- Podelili smo reprezentaciju u tri grupe. Jedna će igrati u Riju i Arlintonu (SAD), a druga na poslednjem turniru u Japanu. Ove sezone je LN drugačija nego obično, moći ću da menjam igračice svaki meč, što je velika prednost za mene i za devojke da se oporave. Prva grupa će igrati prve dve nedelje,a u japanskoj Fukuoki ćemo ići sa mlađim timom, dok će treća sa 18, 20 odbojkašica početi pripreme za Olimpijske igre - naglašava Gvideti.

Kormilar Srbije je još ranije obaveza u LN oslobodio Maju Ognjenović, Tijanu Bošković, Jovanu Stevanović, Bojanu Drču, Bianku Bušu, Maju Aleksić, Minu Popović...

- Glavni cilj ovogodišnje Lige nacije je da izaberem prave igračice za pripreme za Olimpijske igre. Želim da pozovem idealnih 18 i zato je LN veoma važna, jer jedno je trening, a drugo videti odbojkašice na utakmici. Verujem da će mi ovih osam utakmica dati dosta informacija.

Dakle na prva dva turnira u Riju i Arlingtonu Gvideti će proveriti mogućnosti 16 igračica. Na spisku su: Slađana Mirković, Marija Miljević (tehničari), Ana Bjelica, Vanja Bukilić (korektori), Aleksandra Jegdić, Teodora Pušić, Silvija Popović (libera), Hana Kurtagić, Minja Osmajić, Ana Malešević, Maša Kirov (blokeri), Sara Lozo, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Aleksandra Uzelac i Vanja Ivanović.

Takmičenje po grupama odigraće se od 14. maja do 16. juna. Prvih osam selekcija plasiraće se na finalni turnir od 20. do 23. juna u Bangkoku (Tajland).

 

Uzelac: Imamo kvalitet

JEDNA od najmlađih u našem taboru Aleksandra Uzelac veruje da će se i podmlađena selekcija dokazati.

- Kvalitet je uvek na našoj strani, iskustvo možda nije, ali daćemo sve od sebe da se borimo sa najboljim ekipama i videćemo gde će nas to odvesti. Cilj je da se što bolje spremimo za Olimpijske igre - podvlači Uzelac.



 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)