DO POSLEDNJE LOPTE: Odbojkaši Crvene zvezde i Partizana u majstorici plej-ofa odlučuju o prvaku Srbije

S. K.

24. 04. 2024. u 11:30

ŠAMPION je spasao i drugu meč-loptu u finalu plej-ofa. Odbojkaši Partizana su u veoma dramatičnoj četvrtoj utakmici imali jače živce, ali i sreću u ključnim trenucima protiv Crvene zvezde (3:2) i izborili su majstoricu. Utakmica odluke odigraće se u petak (19.00) na Banjici, a pobednik će se radovati 13. tituli nacionalnog prvaka.

ДО ПОСЛЕДЊЕ ЛОПТЕ: Одбојкаши Црвене звезде и Партизана у мајсторици плеј-офа одлучују о прваку Србије

oss

Večiti rivali su preksinoć odigrali derbi za pamćenje. Vodili su žestoku borbu za svaku loptu, padali su i izdizali se, nisu popuštali sve dok kapiten Partizana Milija Mrdak neodbranjivim smečom nije stavio tačku na dramu, koja je trajala više od dva i po sata. I ponovo su crno-beli, kao u trećem meču, za nijansu bili sigurniji u taj-brejku i čini se da su sada u psihološkoj prednosti pred petu utakmicu.

- Imali smo fantastičnog Miliju Mrdaka. Ostali su bili gore-dole. Oni imaju konstantnog Dušana Nikolića, koji je nerešiva enigma za nas. Videli ste nestvarni rolerkoster. Prvi set, pa drugi ludnica, u taj-brejku vodimo sa 13:7, a oni dolaze na 13:12. Ipak, pobedili smo. Posle svega viđenog majstorica je najpravednija. Zvezdi sve čestitke, dobro je vodi Jevtić, koji je pravi vojnik. I kada padaju mogu brzo da se vrate. Jedva čekamo majstoricu, duboku verujem u moje momke - ističe trener Partizana Bojan Janić.

Mladi stručnjak smatra da u petom meču niko nije u prednosti:

- Mogli smo da izgubimo i prvi i drugi set. I posle u petom setu strašna frka ko će da prođe. Ali iščupali smo se. Nema tu psihološke prednosti, odlučiće veća želja.

Crveno-belima i nije bilo do priče. Svesni su i sami da prokockane prilike u prvom (vodili 23:21) i u drugom setu (ispustili 17:10, 21:15, 23:19) mogu čak da ih koštaju i titule.

- Videli ste i sami, nemam šta da zamerim momcima. Borili su se koliko su mogli. Uspeli smo posle poraza u trećem meču i 0:2 u četvrtom mentalno da se konsolidujemo. I očekujte ovako dramatičnu petu utakmicu. Nadam se da ćemo uspeti da se oporavimo i fizički i psihički i da ćemo u dobrom raspoloženju dočekati Partizan - naglašava strateg crveno-belih Ivica Jevtić.

I ne krije kormilar Zvezde da veruje da će uspeti na kraju da podignu pehar:

- U petoj utakmici mi smo u prednosti, naš je domaći teren.

Finale plej-ofa

14. 4. C. zvezda - Partizan 3:0

17. 4. Partizan - C. zvezda 1:3

20. 4. C. zvezda - Partizan 2:3

23. 4. Partizan - C. zvezda 3:2

26. 4. C. zvezda - Partizan 19.00

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)