SRPKINJE SU ČUDO! Naše bokserke obezbedile devet medalja na Evropskom prvenstvu

Novosti online

23. 04. 2024. u 21:58

Srpske bokserke obezbedile su najmanje devet medalja na šampionatu Evrope u Beogradu, nakon što su u današnjim mečevima u hali "Aleksandar Nikolić" izborile plasmane u polufinale.

СРПКИЊЕ СУ ЧУДО! Наше боксерке обезбедиле девет медаља на Европском првенству

Foto Tanjug

Prvu sesiju u kojoj je nastupilo pet od ukupno 10 predstavnica Srbije u četvrtfinalu  otvorila je trijumfom Kristina Nađ Varga u kategoriji do 48 kilograma pobedom protiv Mađarice Lile Šelecki.

Potom je Nina Radovanović u kategoriji do 50 kg savladala Marjonu Savrijevu iz Azerbejdžana, da bi u kategoriji do 54 kg Sara Ćirković briljantnim nastupom pobedila Juliju Koroli iz Moldavije.

Dragana Jovanović je u žestokoj borbi, u kategoriji do 52 kg, savladala Beloruskinju Juliju Apanasović, a  Anđela Branković u kategoriji do 57 kg bila je bolja od  predstavnice Turske Kahraman Esre Juldiz.

U večernjoj sesiji Natalija Šadrine je u kategoriji do 60 kg pobedila Miroslavu Jedinakovu iz Slovačke i za plasman u polufinale boriće se sa svetskom i olimpijskom šampionkom Irkinjom Keli En Harington.

Trijumfalni pohod Srpkinja nastavila je Milena Matović u kategoriji do 66 kg pobedom protiv Šahlu Alahverdijeve iz Azerbejdžana za polufinale i novu medalju.

U kategoriji do  63 kg srpska reprezentativka Kristina Kaluhova deklasirala je Anu Juliju Jeni iz Švajcarske i time obezbedila 10. sigurnu bronzu za Srbiju na ovom šampionatu.

Usledio je prvi poraz za ženski srpski tim na ovom šampionatu, u kategoriji do 70 kg Anastasija Lukajić izgubila je od Beloruskinje Arine Danilčik.

Za kraj četvrtinalnog dana Nikolina Gajić je u kategoriji do 75 kg savladala je Gabrijelu Stonkute iz Litvanije i time donela 11 osiguranu bronzu za Srbiju, devetu u ženskoj konkurenciji.

 

Detalj sa Evropskog prvenstva u boksu 2024 u Beogradu / Foto Tanjug

Bonus video: Defile ruskih boksera uz ovacije beogradske publike

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)