TERORISTI PRIZVALI PLAN "B" I "C": Francuski predsednik Makron otkrio detalje oko otvaranja Olimpijskih igara u Parizu

Usled terorističke opasnosti koja preti Olimpijskim igrama u Parizu, francuski predsednik Emanuel Makron je istakao da se sve čini da Igre proteknu bezbedno, ali je istovremeno naglasio i da postoje plan B i C za otvaranje, ukoliko opasnost bude velika.

ТЕРОРИСТИ ПРИЗВАЛИ ПЛАН Б И Ц: Француски председник Макрон открио детаље око отварања Олимпијских игара у Паризу

Foto: Goran Čvorović

Otvaranje je predviđeno 26. jula, na Seni, dužinom od 6 kilometara. Ukoliko, međutim, bude procenjeno da je rizik isuviše veliki, prema rečima francuskog predsednika, otvaranje bi moglo da bude održano samo na Trgu Trokadero, a još jedna rezervna opcija je Stadion Francuske u Sen Deniju.

Obraćajući se javnosti u razgovoru s novinarima i sportskim radnicima povodom predstojećih sto dana od početka Igara, Makron je u ponedeljak, odgovarajući na pitanja građana, istakao da je odlkuka MOK o nastupu ruskih sportista bez nacionalnih obeležja "proporcionalna i pravedna".

Rekao je da ruski sportisti ne treba da ispaštaju zbog onoga što se događa i da im je zato odobreno da nastupe, ali i da se od njih zahteva da se na Igrama "ne bave politikom."

Kada je reč o izraelskim sportistima, naglasio je da je "situacija obrnuta", da je Izrael napadnut, i da će se zastava ove zemlje vijoriti na Olimpijskim igrama u Parizu.


Bonus video: Crnogorske olimpijske igre - takmičenje u lenjosti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije