ODRŽANA PRVA "TRKA IZAZOVA": Vršac odličan domaćin, organizatori zadovoljni

Novosti online

09. 04. 2024. u 14:02

Vršac je prethodnog vikenda bio domaćin prve u nizu „Trke izazova“ u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije. Sjajna organizacija, izazovna staza koja je tražila maksimum od trkača, barem onih koji su želeli plasman na podijum i neuobičajeno toplo vreme za ovaj period godine obeležili su start lige.

ОДРЖАНА ПРВА ТРКА ИЗАЗОВА: Вршац одличан домаћин, организатори задовољни

FOTO: SRFS

Iako je prva trka bila u ravnom Banatu, poznavaoci prilika u trejl trčanju kažu da je staza bila veoma teška, možda i najteža od svih koje se nalaze u kalendaru SRFS, pošto je start i cilj bio kod Vršačke kule, najviše tačke Vojvodine.

Trku za prvo mesto u generalnom plasmanu poveli su Milivoje Jovović, koji je stazu dugu sedam kilometara pretrčao za 38 minuta i 23 sekunde i Milica Đorđević, kojoj je za pobedu bilo potrebno nešto malo manje od 55 minuta, njeno vreme bilo je 54,47. Na pobedničkom podijumu bilo je još mesta za Jovana Denovića (39,02) i Miloša Mihajlova (40,15) u konkurenciji muškaraca, dok su kod žena iza Milice Đorđević u cilj ušle Sara Milenković, sa zaostatkom manjim od jednog minuta (55,32) a onda i trećeplasirana Danijela Markov (56,27).

Generalni sekretar Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije Dragan Tomašević bio je izuzetno zadovoljan dešavanjima pod Vršačke kule, gde je bio i start i cilj trke.

- Imali smo sve što je potrebno za dobar start sezone, dobro trasiranu stazu, kvalitetne i brze takmičare, lepo vreme, za razliku od prethodne godine kada je bila kiša i magla, sada je bio sunčan dan i dobar odziv trkača. Hvala našim partnerima iz Vršca, Opštini Vršac i Marku Rašiću, članu gradskog veća zaduženom za sport, kao i našoj koleginici Radmili Mandić koji su odradili sjajan posao i možemo reći da je Vršac svake godine sve bolji i bolji i da postavlja ozbiljne zadatke organizatorima ostalih trka u okviru naše lige - rekao je Dragan Tomašević.

I ovoga puta, kao i prethodne godine, održana je društveno odgovorna akcija čišćenja planinskih staza i šetališta u prirodi kod Vršačke kule, i to će biti praksa do kraja sezone trka u prirodi u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Dodajmo da će trka još biti u Košutnjaku i to već za malo više od mesec dana, nakon toga u Novom Pazaru, Katićima, Mećavniku, na Goliji, Smederevu i na kraju na Zlatiboru i nakon toga ćemo dobiti pobednika lige „Trka izazova“.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu