"POVRATAK FETELA U FORMULU BI BIO POGODAK ZA MERCEDES": Hamilton o svom nasledniku

Novosti online

05. 04. 2024. u 08:00

Vozač Mercedesa Luis Hamilton izjavio je da bi voleo se četvorostruki svetski šampion Sebastijan Fetel vrati u Formulu 1 i da je "neverovatna prilika" za nemačku ekipu.

ПОВРАТАК ФЕТЕЛА У ФОРМУЛУ БИ БИО ПОГОДАК ЗА МЕРЦЕДЕС: Хамилтон о свом наследнику

Foto: AP

Luis Hamilton, koji će od sledeće sezone voziti za Ferari, rekao je da bi voleo da ga u Mercedesu zameni neko sa integritetom i vrednostima koji su u skladu sa ekipom.

Sebastijan Fetel je na kraju 2022. godine završio karijeru u Formuli 1, ali je ipak rekao da razmišlja o povratku i da je ostao u kontaktu sa direktorima ekipa, uključujući i Toto Volfa iz Mercedesa, kako piše "Skaj".

- Voleo bih da se Seb vrati. On bi bio neverovatna opcija za ekipu. Nemački vozač, višestruki svetski šampion i neko ko poseduje neverovatne vrednosti i vodi ekipu napred. Voleo bih da se vrati - rekao je Hamilton.

Foto: EPA-EFE/Bryn Lennon / Pool

Hamilton je često razmišljao o tome koga bi Mercedes umesto njega mogao da dovede, da li bi to bio iskusan vozač kao Fetel, neki početnik ili svetski šampion iz Red bula Maks Verstapen, za koga je Volf rekao da bi bio prvi favorit kada postane slobodan.

- Jedino mi je stalo da to bude neko sa integritetom i vrednostima koji su u skladu sa ekipom i pravcu u kome ekipa ide. Ima dobrih vozača ali možda ne najboljih u timskom okruženju. Već imaju Džordža Rasela i on je savršen za ekipu i treba da pronađu njemu ravnog. Imaju mnogo opcija - rekao je Hamilton.

Mercedes ima i mogućnost da dovede iz juniorskog tima 17-godišnjeg Andreu Kimija Antonelija, koji se trenutno takmiči u Formuli 2.

- Mislim da je sjajno pružiti priliku mladim vozačima i ideja o junioru je uzbudljiva - zaključio je Hamilton.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)