POVEDNICA SVETSKOG KUPA U VELESLALOMU: Italijanka Brinjone ispred Lare Gut-Behrami

Novosti online

09. 03. 2024. u 15:04

Italijanska skijašica, Federika Brinjone pobednika je veleslalom u švedskom Oreu, u okviru Svetskog kupa.

ПОВЕДНИЦА СВЕТСКОГ КУПА У ВЕЛЕСЛАЛОМУ: Италијанка Брињоне испред Ларе Гут-Бехрами

Foto: Profimedia

Brinjone je do trijumfa došla u vremenu 2:11.02 – posle prve vožnje bila je treća, ali je u drugoj bila briljantna, te je zasluženo stigla do 26. pobede u karijeri, i ukupno 67. podijuma.

Sa 33 stotinke zaostatka, druga je bila domaća takmičarka Sara Hektor, kojoj je to 18. podijum u karijeri i treći u ovoj kalendarskoj godini.

Foto: Profimedia

Treće mesto zauzela je Lara Gut-Behrami sa 40 stotinki zaostatka, ali Švajcarkinja je i dalje prva u poretklu veleslaloma – ima 745 bodova, dok je Brinjone na 645.

Vodeća trojka bila je ubedljiva u odnosu na ostale, četvrtoplasirana Marta Basino zaostajala je 1,47s za pobednicom, a slede Sterjnesund, Šajb, Direz, Holtman…

U generalnom plasmanu, prva je Gut-Behrami sa 1.654 boda, druga je Brinjone sa 1.368, a Mikaela Šifrin ima ima 1.209 bodova i još se nije vratila na stazu posle januarske povrede – to će učiniti baš u Oreu, ali na slalomu, u nedelju. Ipak, za borbu za titulu je kasno.

Video bonus KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako je to sve izgledalo nekada

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)