GOCIĆ OPREZAN PRED SUSRET SA NEZGODNIM SPLIĆANIMA: "Možemo da pobedimo, ali moramo da budemo na visini zadatka"

Novosti online

06. 03. 2024. u 16:42

Vaterpolisti Novog Beograda igraće u petak od 19.45 časova na bazenu Sportskog centra "11. april" protiv Jadrana meč prvog kola grupe A druge faze Lige šampiona.

ГОЦИЋ ОПРЕЗАН ПРЕД СУСРЕТ СА НЕЗГОДНИМ СПЛИЋАНИМА: Можемо да победимо, али морамо да будемо на висини задатка

Foto arhiva VN

Trener vaterpolista Novog Beograda Živko Gocić rekao je da njegov tim ima veliku šansu da pobedi Jadran iz Splita ako svi igrači budu dali maksimum.

- Nije laka situacija, okolnosti su takve da je većina naših igrača učestvovala u reprezentativnim akcijama na evropskom i svetskom prvenstvu. Pre samo desetak dana su se vratili u klub, u tom periodu imali smo kratke pripreme u Berlinu sa ekipom Špandaua, a onda smo odigrali dve utakmice u domaćem šampionatu. Pokušali smo da osvežimo i malo odmorimo ekipu, ali i da se pripremimo za izazove koji nam predstoje - rekao je Gocić.

Trener vaterpolista Novog Beograda je istakao da su vaterpolisti Jadrana u dosadašnjem delu sezone u Lige šampiona pokazali zavidan kvalitet.

- Zanimljivo je da smo sa njima takođe zajednički trenirali na početku sezone, tako da znamo njihovu snagu, ali i njihove slabosti koje ćemo pokušati da iskoristimo. Ipak, treba reći da oni možda ovaj meč dočekuju u malo boljem raspoloženju, jer je veliki deo njihove ekipe učestvovao u osvajanju evropskog srebra i svetskog zlata sa reprezentacijom Hrvatske, pa će sigurno biti motivisani da nastave u tom pobedničkom ritmu - rekao je trener Novog Beograda.

Trener Gocić je naglasio da je zadovoljan odnosom igrača prema obavezama.

 - Ukoliko mi budemo dali svoj maksimum, imamo velike šanse za pobedu. Respektujemo ekipu Jadrana i veoma cenimo njihove rezultate, ali uz podršku naše publike i uz naš ozbiljan pristup mislim da s pravom možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Biće sigurno teška utakmica, ali u datim okolnostima mislim da smo maksimalno spremni - istakao je Gocić.

U drugom meču prvog kola grupe A u petak od 18.30 časova se sastaju Pro Reko i Marsej. Dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe izboriće plasman na F4.

- Svaka utakmica u ovoj drugoj fazi LŠ nam je jako bitna, jer igramo protiv tri vrhunske ekipe. Svaki bod nam je bitan za ono što želimo i za šta se spremamo, a to je F4 LŠ - rekao je vaterpolista Novog Beograda Nikola Jakšić.

Foto arhiva VN

Jakšić je istakao da su vaterpolisti Novog Beograda spremni za duel sa Jadranom.

- Smatram da ishod ove utakmice zavisi od nas, bez obzira na umor. Verujem da ako u meč budemo ušli kao što smo to činili u prethodne dva duela protiv Vukova i Radničkog iz Kragujevca, da ćemo na kraju mi slaviti pobedu - naveo je Jakšić.

Jakšić je naveo da su napori u nacionalnom timu bili veliki i da su dva velika takmičenja dovela do emotivnog i fizičkog pražnjenja.

- Okupili smo se tek nedavno, nije to još na nekom zavidnom nivou, ali kako meni tako i ostalima. Iskoristićemo ovaj period da dižemo formu iz utakmice u utakmicu pa ćemo da vidimo - zaključio je Jakšić.

Bonus video Tip od 50.000 evra i hitna pomoć

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024