KRAJ U REŽIJI SUDIJA: Arbitri iz Hrvatske u ključnim trenucima sprečili rukometašice Srbije da iznenade Crnogorke

S. K.

03. 03. 2024. u 21:19

RUKOMETAŠICE Crne Gore su slomile otpor sjajnih Srpkinja, ali uz veliku pomoć sudija Davora i Zorana Lončara iz Hrvatske. Izabranice Bojane Popović su u Podgorici četvrtom kolu kvalifikacione grupe 6 slavile sa 26:25 (14:14) i plasirale se na EP od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Švajcarskoj i Mađarskoj.

КРАЈ У РЕЖИЈИ СУДИЈА: Арбитри из Хрватске у кључним тренуцима спречили рукометашице Србије да изненаде Црногорке

FOTO: RSS

Naše sada moraju da u petom kolu, 3.aprila u Šumenu savladaju Bugarsku, a u šestom, četiri dana kasnije u Zrenjaninu i Tursku kako bi se kao druge pridružile Crnogorkama. Podsetimo i četiri najbolje plasirane igraće na šampionatu Starog kontinenta.

Srpkinje su igrale mnogo bolje nego u Zrenjaninu (30:31), ali su ih u drugom poluvremenu kad god se lomio rezultat "sekle" sudije. Kod 17:15 za Srbiju samo su oni videli prestup Radevićeve, a u finišu su prvo kod 24:25 zaustavili igru kada je Janjuševićeva pogodila za 25:25, da bi sve kulminirali pet sekundi pre kraja pošto su dosudili Jovovićevoj probijanje. To je iziritiralo i našeg selektora Uroša Bregara da uđe u teren i ironično im čestita. Lončari su tolerisali i veoma grubu igru Crnogorki. I pored toga što su protivnice imale vetar u leđa i sa tribina i sa terena, naše su igrale hrabro, odvažno i malo je nedostajalo da iznenade treću selekciju sa poslednjeg EP. Prirodno bilo je i grešaka u igri Srbije, sjajnih odbrana Antige u finišu meča, ali su sudije svojim odlukama bacile senku na trijumf Crne Gore.

CRNA GORA - SRBIJA 26:25 (14:14)

DVORANA: "Bemaks arena" u Podgorici. Gledalaca: 2.400. Sudije: Davor i Zoran Lončar (Hrvatska). Sedmerci: Crna Gora 8 (7), Srbija 2 (2). Isključenja: Crna Gora 4, Srbija 6 minuta

CRNA GORA: Rajčić (5 odbrana), Marsenić 3, Pletikosić 4 (3), Godeč, Mugoša 4 (4), Ćorović, Ujkić, Ivanović 2, Malović, Brnović 7, Despotović 1, Kadović, Pavičević 3, Kepić, Grbić 2, Atinge (4 odbrane).

SRBIJA: Marija Simić, Radosavljević 5, Veličković 2, Majkić, Obrenović, Mandić 1, Nuković, Janjušević 5 (2), Vasić, Jovović 5, Stamenić 1, Bojičić 3, Radević 2, Tijana Simić 1, Petrović, Kubina (8 odbrana).


Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, i "delije" i "grobari" zagrmeli kao jedan!
 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!