SADA NAPADAJU MEDALJU: Vaterpolisti pobedom nad SAD obezbedili četvrtfinale na SP u Dohi i Olimpijske igre u Parizu

S. Krstović

09. 02. 2024. u 21:46

"DELFINI" će u Parizu napasti treće olimpijsko zlato zaredom. Vaterpolisti su u poslednjem kolu grupe C SP u Dohi pobedom nad SAD od 14:12 (2:3, 3:4, 6:1, 3:4) izborili četvrtfinale, ali i plasman na Igre u Parizu. Tako su olimpijski pobednici obezbedili sebi šansu da nastave trijumfalni niz iz Rija 2016. i Tokija 2021.

САДА НАПАДАЈУ МЕДАЉУ: Ватерполисти победом над САД обезбедили четвртфинале на СП у Дохи и Олимпијске игре у Паризу

Foto: N. Paraušić

- Znali smo da nas čeka izuzetno težak protivnik. Bila je to poslednja utakmica u grupi, prava provera za ono što nam sledi. Dali smo sve od sebe, ispoštovali dogovor i zasluženo pobedili. Sada imamo tri dana pauze da se pripremimo za uvek važno četvrtfinale. Nadam se da ćemo i dalje biti u ovom ritmu i da ćemo nastaviti sa pobedama - istakao je za sajt VSS centar Nemanja Vico.

Presudan trenutak meča desio se četiri minuta pre kraja treće četvrtine, kada je Halok brutalno faulirao Nikolu Jakšića, skinuo mu je čak i kapicu, zbog čega je isključen bez prave zamene, tako da su Amerikanci četiri minuta igrali sa igračem manje, što su naši umeli da kazne i da 7:8 pretvore u nedostižnih 11:8.

- Čestitam momcima na pobedi i direktnom plasmanu u četvrtfinale. Jako teška utakmica. Bili smo tromi, spori u početku, baš smo teško igrali. Brutaliti Amerikanaca nas je vratio u igru, mirne glave smo iskoristili sve šanse i obezbedili prednost za pobedu. Sada nam ostaje priprema za četvrtfinale. Jedan cilj smo ostvarili plasmanom u Pariz a sada želimo da budemo kvalitetni do kraja - naglasio je Nikola Lukić.

A do tog trenutka izabranici Dejana Udovičića kontrolisali su utakmicu, vodili i sa tri gola razlike, poslednji put sa 8:5. Naši su se mučili u napadu, nisu se baš najbolje ni branili, nisu delovali moćno kao protiv Crnogoraca...

U prvoj četvrtini vodila se izjednačena borba, "delfini" su imali 1:0 i 2:1, ali su Amerikanci uspeli da preokrenu na 3:2. U drugoj četvrtini posle Mandićevog gola za 3:3, razigrali su se Udovičićevi puleni, delovali su neuhvatljivo za naše i dlanom o dlan bilo je 3:6. Naši nisu gubili glavu, uspevali su da sačuvaju mirnoću i uhvate priključak. U trećoj četvrtini posle 5:8 zaigrali su agresivnije u odbrani i počeli da liče na ekipu iz meča sa Crnom Gorom.

Ali, ko zna kako bi se meč završio da Halok nije, zaista, pregrubo faulirao kapitena Jakšića. Od tog trenutka sve se okrenulo na vodenicu naših, vratila se sigurnost i otpor protivnika je slomljen.

Sada izabranici Uroša Stevanovića imaju tri dana da se spreme za četvrtfinalni duel, u utorak, najverovatnije sa Hrvatskom. A ako budu bolji od velikog rivala za ulazak u finale u četvrtak bi igrali verovatno sa Mađarskom. Ali, o tom potom. Prvi cilj je ostvaren, drugi je medalja, koju na svetskim prvenstvima čekamo od 2017, kada su u Budimpešti bili bronzani.

SRBIJA - SAD 14:12

BAZEN u Dohi. Gledalaca:1.500. Sudije: Margeta (Slovenija) i Stavridis (Grčka). Igrač više: Srbija 13 (7) , SAD 14 (6). Dva igrača više: SAD 1 (0). Peterci: Srbija 1 (1). Crveni karton: Halok u 20. minutu.

SRBIJA: Filipović (9 odbrana), Mandić 3 (1), Strahinja Rašović 1, Ranđelović, Petar Jakšić, Vučinić 3, Drašović 1, Nikola Jakšić 3, Vico 1, Ubović 2, Lukić, Viktor Rašović, Mitrović.

SAD: Vajnberg, Huper 1, Overt 1, Daube 3, Kupido, Halok, Dilan Vudhed 2, Boven, Čas Dod, Rajder Dod 2, Irving 3, Kvin Vudhed, Holand (4 odbrane).

Četvrtine: 2:3, 3:4, 6:1, 3:4.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)