„TROFEJ KUPA EVROPE 2024“ U BEOČINU : Stonoteniseri Radničkog organizatori završnog turnira

Novosti online

05. 02. 2024. u 15:48

OVOGODIŠNjI, internacionalni stonoteniski turnir, „Trofej Kupa Evrope 2024“, biće održan od 30. maja do 2. juna u Beočinu, u organizaciji stonoteniskog kluba Radnički i beočinske opštine.

„ТРОФЕЈ КУПА ЕВРОПЕ 2024“ У БЕОЧИНУ : Стонотенисери Радничког организатори завршног турнира

I.Ademovski


 To je odlučio Izvršni odbor Evropske stonoteniske unije, na sednici održanoj minulog vikenda u Skoplju, u okviru Evropskog prvenstva u konkurenciji takmičara do 21 godine. Po rečima Miodraga Grandića, predsednika kluba, srpski predstavnik je u konkurenciji više kandidata, ponudio najbolje uslove a turnir će biti održan u Sportskom centru „Beočin“.

- Velika je čast za naš klub i opštinu da organizuje međunarodnu sportsku manifestaciju- kaže Grandić.- Prošle sezone bili smo domaćini jedne od grupa prve faze, a sada smo dobili priliku da ugostimo sve ekipe u završnom delu takmičenja u obe konkurencije. To je još jedna prilika da pokažemo da je Beočin stonotenisko mesto, ali i da svi ljubitelji stonog tenisa u Srbiji uživaju u najmasovnijem klupskom evropskom takmičenju novog milenijuma u našoj zemlji.

Na „Trofeju Kupa Evrope“ u Beočinu, kako je najavio Dan Fracile, direktor turnira, učestvovaće 20 ekipa iz 13 zemalja, i to 12 muških, među kojima je i srpski šampion, beočinski Radnički, kao i osam ženskih ekipa. Svi oni imaće priliku da odmere snage u četiri takmičarska dana.

- Pripreme za turnir su počele. Imaćemo oko 150 ljudi, igrača, trenera, službenih lica … gde će biti mnogo angažovanih iz naše zemlje. Iz ETTU su najavili dolazak tročlane ekipe, možda nas poseti i predsednica Ina Jozepson, koja nosi sjajne utiske kada smo organizovali Top 12 Liga Evrope 2021. Ponudićemo nikada bolji televizijski prenos na bazi veštačke inteligencije sa najmodernijom analitikom. Dovešćemo mnogo dece, napravićemo promociju na razne načine jer želimo da ovakvi događaji budu uzrok punjenja sale decom u svim mestima naše zemlje. To je naša misija- kaže Fracile.

Radnički se na završni turnir plasirao osvajanjem trećeg mesta na kvalifikacionom turniru održanom na Malti, u decembru prošle godine, gde je savladao našeg drugog predstavnika u tom takmičenju, ekipu niškog „Železničara“. Beočinci su tim plasmanom ponovili uspeh iz sezone 2022/23.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)