VIZA VAŽNIJA OD MEDALJE: Centar Nemanja Ubović ističe da vaterpolisti jedva čekaju da otputuju u Dohu na Svetsko prvenstvo

S. Krstović

29. 01. 2024. u 22:00

DOHA je poslednja stanica gde vaterpolisti mogu da izvade olimpijsku vizu. Zato "delfini" jedva čekaju da u petak otputuju u Dohu na Svetsko prvenstvo, gde će sve uraditi da se što pre domognu karte za Pariz. A tek kada osiguraju učešće na Igrama, pokušaće da se domognu i pobedničkog postolja.

ВИЗА ВАЖНИЈА ОД МЕДАЉЕ: Центар Немања Убовић истиче да ватерполисти једва чекају да отпутују у Доху на Светско првенство

Foto arhiva VN

Olimpijski pobednici su proteklih dana vežbali sa Francuzima i svi ističu da su im trening utakmice i te kako značilo. Poslednju, u nedelju veče dobili su preokretom u poslednjoj četvrtini - 11:7.

- Trebala nam je ovakva utakmica da steknemo osećaj da neki teški, napeti mel tokom većem dela možemo da prelomilo, da pretvorimo te neke stvari u našu koristi i mislim da smo dobro uradili. Pripreme sa francuskom reprezentacijom nama su mnogo značile. Ostalo nam je još par dana, idemo u Dohu, željni dokazivanja, jer ovo što smo napravili u Zagrebu na EP (op. sedmo mesto), nije slika naše snage i kvaliteta. Jedva čekamo početak Svetskog prvenstva - ističe centar Nemanja Ubović.

Srbi su u grupi C sa Japanom, Crnom Gorom i SAD. Pobednik grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale, koji osigurava i odlazak na Olimpijske igre. Drugi i treći razigravaće u osminifinala sa selekcijama iz grupe D, gde su Mađarska, Italija, Rumunija i Kazahstan.

- Mislim da više nema lakih protivnika, a i mislim da nam je grupa po meri zato što imamo takav raspored utakmica da prvo igramo sa Japancima, posle slede Crna Gora i SAD. Nadam se da ćemo se iz utakmice u utakmicu dizati i biti spremni za ono pravo što sledi posle grupne faze - naglašava Ubović.

Jasno je šta je "delfinima" najvažnije u ovom trenutku...

- Prvi cilj je kvalifikovati se na Olimpijske igre i posle da idemo korak po korak. Daćemo sve od sebe da to ispunimo i da odemo do samog kraja - podvlači Ubović.

Iskusni centar smatra da ne smeju da ponove slabosti sa EP u Zagrebu.

- Nadam se da ćemo u svaku utakmicu ući maksimalno, kao što je bilo u Fukuoki. Ali, ova ekipa ne sme da dozvoli sebi nikakvu dozu opuštanja. Kada to kažem ne mislim ništa loše, ali smo maksimalno fokusirani i koncetrisani možemo da napravimo velike stvari. Ako se desi da dođe do nekog nesvesnog opuštanja može da se desi da završimo kao što smo završili u Zagrebu - opominje Ubović.

Četiri karte za Pariz

NA SP u Dohi četiri nekvalifikovane selekcije izboriće plasman na Olimpijske igre u Parizu. Osim Srbije, francusku vizu jure Italija, Crna Gora, Hrvatska, Rumunija, Kazahstan, Kina i Brazil. Plasman su obezbdili: Mađarska, Grčka, Španija, SAD, Japan, Australija, JAR i domaćin Francuska.

Zato je moguće da čak i deveta selekcija na SP ode u grad svetlosti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VATERPOLO OSTAJE BEZ VELIKANA: Kraj karijere legendarnog golmana reprezentacije Srbije