"MORAMO DA ODEMO U PARIZ": Vuk Milojević veruje da će vaterpolisti na Svetskom prvenstvu izvaditi olimpijsku vizu

S. Krstović

27. 01. 2024. u 21:00

DA nije bilo oca Igora i brata Aleksandra Vuk Milojević ne bi ni skočio u bazen, a kamoli bio vaterpolista. Srećom, počeo je da pliva za loptom i danas je jedna od najvećih nada Crvene zvezde i reprezentacije. Sa "delfinima" se ovih dana u Beogradu priprema za SP od 5. do 17. februara u Dohi, gde je najvažnije izboriti plasman na Olimpijske igre u Parizu.

МОРАМО ДА ОДЕМО У ПАРИЗ: Вук Милојевић верује да ће ватерполисти на Светском првенству извадити олимпијску визу

foto miloš vukadinović

- Dugo nisam hteo da treniram vaterpolo, da se pridružim bratu Aleksandru u bazenu. Malo sam vežbao plivanje i tek kada sam imao 10 godina otac i brat su me ubedili da se oprobam u vaterpolu. Uhvatio sam poslednji voz i samo zahvaljujući njima sam tu gde jesam - priča za "Novosti" Vuk Milojević.

Mladi reprezentativac je zvezdino dete, što i ne čudi kada se zna da je njegov otac Igor direktor kluba.

- Niti mi je to bila privilegija, niti otežavajuća okolnost. Istina, pošto mi je otac direktor kluba bilo je nekih komentara, ali ja na to nisam obraćao pažnju - ističe Milojević.

Ubrzo je pokazao da je veliki talenat. Sa omladinskom selekcijom bio je prvak sveta, a kada je Uroš Stevanović preuzeo kormilo seniorske reprezentacije postao je i deo "A" tima.

- Može se reći da se dosta očekuje od mene. Samo, ja idem polako uz nadu da ću opravdati očekivanja. Mogu da kažem da je mala prednost što što sam navikao na Stevanovićev rad, znam njegov sistem i kako funkcioniše - kaže 21-godišnji Milojević.

Vuk se naročito ističe dobrom igrom u odbrani.

- U mlađim kategorijama sam igrao beka. Vremenom sam prešao na desnu stranu, ali i dalje mogu da pokrivam staru poziciju. Sada se i traže polivalentni igrači, igra se dosta promenila, vaterpolo ubrzo, tako da mnogo znači kada si brz i možeš da pokrivaš više pozicija - smatra Milojević.

U reprezentaciji vlada dobra hemija među igračima.

- Meni je još sve ovo novo, pokušavamo da se što više zbližimo, što bolje uigramo. Mislim da će biti sve bolje i bolje. Ono što nam nedostaje je vreme. Nemamo puno vremena da se spremamo, tako da nam takmičenja služe da se što bolje uigramo - primećuje Milojević.

"Delfini" su morali brzo da zaborave EP u Zagrebu, gde su bili sedmi, osim da ne ponove greške...

- Ne bih se puno osvrtao na Zagreb, jer moramo da idemo dalje. Nesrećno smo izgubili u četvrtfinalu od Mađara na peterce, ali nema šta da žalimo. Pred nama je jako bitno SP, na kojem moramo da izborimo plasman na Olimpijske igre u Parizu. To nam je glavni cilj, ali vaspitani smo da uvek idemo na pobedu i na najviši plasman - naglašava Milojević.

Srbi su u grupi C sa Japanom, Crnom Gorom i SAD.

- Već se pripremamo za te utakmice, ići ćemo iz meča u meč, uvek na pobedu. Cilj nam je da budemo prvi u grupi. Grupa uopšte nije laka, respektujemo sve ekipe, moramo maksimalno da se potrudimo da bismo se direktno plasirali u četvrtfinale - ističe Milojević.

O svim rivalima u grupi samo reči hvale:

- Crnogorci su mlada, borbena reprezentacije. Igraju odlično, znaju da iznenade, ne smemo da se opuštamo sa njima. Japanci imaju svoj stil igre i uvek su nezgodni. Amerikanci su usponu, odlično ih predvodi selektor Dejan Udovičić - zaključuje Milojević.

Teško je zameniti legende

SVESTAN je Vuk i da nije nimalo lako naslediti najtrofejniju srpsku generaciju:

- To su neverovatni igrači. Teško je naslediti takve velikane, a i dosta ih je otišlo odjednom. Trudimo se da igramo što bolje, da napredujemo. Mada, u našoj javnosti kada nisi prvi, odmah nešto fali, ali mi se trudimo. Nadamo se da ćemo u tome uspeti - ističe Milojević.

Kao da je NBA liga

- MISLIM da se nikad nije desilo da se odigraju dva svetska prvenstva u razmaku od pola godina i da između njih je evropski šampionat. A na leto su Olimpijske igre. To je veliki broj takmičenja za godinu dana. Valja se spremiti za sve to, imam utisak kao da je NBA liga - kaže Mitrović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!