FRANCUSKA ČETVRTI ILI DANSKA TREĆI PUT: U Kelnu se za evropsku krunu bore olimpijski pobednik i svetski prvak

S. K.

28. 01. 2024. u 08:30

FRANCUSKA četvrti ili Danska treći put. Odgovor ćemo dobiti sutra, kada se odigra finale (17.45) EP za rukometaše u Kelnu. Pre toga od 15.00 časova za bronzu, koja donosi i direktan plasman na Olimpijske igre u Parizu boriće se Nemačka i Švedska.

ФРАНЦУСКА ЧЕТВРТИ ИЛИ ДАНСКА ТРЕЋИ ПУТ: У Келну се за европску круну боре олимпијски победник и светски првак

FOTO: Tanjug/AP

"Trikolori" mogu da kažu da su i miljenici "fortune" na šampionatu Starog kontinenta u Nemačkoj. U burnom polufinalu savladali su Švedsku posle produžetaka (34:30), ali dugo će se pričati o pogotku Prandija u poslednjoj sekundi regularanog dela meča za 27:27. Francuz je sa više od 10 metara iz slobodnog udarca postigao spektakularan gol, koji su mnogi označili kao neregularan. Zato su se žalili Šveđani, jer su smatrali da su sudije Nikolov i Načevski iz Makedonije morale da koriste VAR tehnologiju. Ipak, Disciplinska komisija EHF je odbila prigovor Šveđana uz konstatciju da je diskreciono pravo sudija da li će da pogledaju snimak ili ne.

Bilo kako bilo Nikola Karabatić i drugovi pokušaće posle 10 godina da osvoje četvrtu titulu prvaka Evrope. Poslednji put su slavili u Herningu, kada su savladali domaću Dansku sa 41:32. Ne treba izgubiti iz vida da su se današnji finalisti prošle godine borili za svetsku krunu u Poljskoj i da su slavili Danci sa 34:29.

- Jutros sam se probudio i Dilan Nahi me je pitao "jesmo li sanjali". Još imamo taj osećaj. Ali, moramo da stišamo emocije, u suprotnom nećemo da pobedimo - ističe za sajt EHF Francuz Nedim Remili.

Na strani "galskih petlova" je i tradicija, jer su u šest mečeva na evropskim prvenstvima slavili pet put. Ali, i Danci imaju svoje adute, žele da objedine krune i veruju da će ih puna dvorana inspirisati. Dva puta su bili najbolji na kontinentu, 2008. i 2012. u Beogradu.

Uzbudljiv će biti i duel Nemaca i Šveđana. Ulog je veliki medalja i plasman na Olimpijske igre u Parizu.

- Važno je da se kući vratimo sa medaljom - ističe selektor Švedske...

Nemac Lukas Mertens hvali Šveđane:

- Veliki tim, svetske klase. Borićemo se kao protiv Danske i nadam se pobedi.

RASPORED

NEDELjA - 29.1.

ZA BRONZU

Švedska - Nemačka 15.00

FINALE

Francuska - Danska 17.45

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024