FRANCUSKA I DANSKA ZA KRUNU: Olimpijski pobednik i svetski šampion u nedelju odlučuju o novom prvaku Evrope u rukometu

S. K.

26. 01. 2024. u 22:54

EVROPA dobija novog prvaka. U nedelju (17.45) u Kelnu finalu šampionata Starog kontinenta za krunu će se boriti Francuska i Danska. U polufinalu su „trikolori“ posle produžetaka savladali Švedski sa 34:30 (27:27, 17:11), a Danci Nemce sa 29:26 (12:14). Za bronzu i olimpijsku vizu boriće se „panceri“ i Šveđani. Peti su Mađari, koji su preokretom u finišu meča savladali Sloveniju sa 23:22 (12:13).

ФРАНЦУСКА И ДАНСКА ЗА КРУНУ: Олимпијски победник и светски шампион у недељу одлучују о новом прваку Европе у рукомету

Foto AP

Prvo polufinale bilo je spektakularno. Francuzi su dominirali u prvom poluvremenu, vodili sa 17:11, da bi Šveđani u nastavku za deset minuta izjednačili – 18:18. „Vikinzi“ su uspeli i da preokrenu i minut i po pre kraja povedu sa 27:25. „Trikolori“ se nisu predavali, Len je 30 sekundi pre kraja smanjio na 27:26, da bi Eloim Prandi u poslednjoj sekundi iz slobodnog udarca sa više od 10 metara postigao najefektniji gol u istoriji evropskih prvenstava za 27:27. U produžecima su Francuzi bili odlučniji – 34:30. Međutim, posle meča Šveđani su uložili protest EHF, tvrdeći da je gol Prandija neregularan.

Drugo polufinale je odlučeno u nastavku, kada su svetski prvaci nametnuli svoj ritam i sprečili domaćina da se bori za krunu – 29:26.

Inače, naši rukometaši će danas (14.00) saznati s kim će se sastati u baražu za SP od 14.januara do 2.februara 2025. u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj. Srbi su u drugom šeširu, a u prvom su:Španija,Slovenija, Mađarska, Portugalija, Austrija, Island, Holandija, Crna Gora, Češka, Poljska i S. Makedonija.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu