VELIKANI SE BORE ZA TRON: Sutra ćemo u polufinalnim mečevima EP za rukometaše saznati ko će se u nedelju boriti za titulu

S. K.

25. 01. 2024. u 11:53

OSTALA su još dva takmičarska dana do završetka EP za rukometaše u Nemačkoj. Iz top četiri neočekivano su ispali Španci, ali su zato ostali opravdali ulogu favorita. A sutra u Kelnu, gde se igra završnica šampionata, u polufinalu nas očekuju spektakularni dueli: prvi će se od 17.45 za ulazak u finale boriti olimpijski pobednik Francuska i branilac titule Švedska, a od 20.30 domaćin Nemačka ukrstiće koplja sa svetskim šampionom Danskom. Finale je u nedelju od 17.45, a meč za bronzu od 15.00 časova.

ВЕЛИКАНИ СЕ БОРЕ ЗА ТРОН: Сутра ћемо у полуфиналним мечевима ЕП за рукометаше сазнати ко ће се у недељу борити за титулу

Foto AP

"Trikolori" na svoju četvrtu evropsku titulu čekaju od 2014. godine. Pre dve godine u Švedskoj bili su četvrti i nema sumnje da će "galski petlovi" sve učiniti da se legendarni Nikola Karabatić od evropskih prvenstava oprosti kao šampion. Francuzi su dosada pokazali najviše, odskočio je Dina Mem sa 41 golom. Šveđani su pak osvojili najviše titula, pet, poslednju pre dve godine pred svojim navijačima. Predvodi ih Hampus Vene sa 28 golova. U sudaru titana očekuje se spektakularni meč.

Velika uzbuđenja očekuju se i u duelu Nemačke i Danske. Obe selekcije su poslednje mečeve u grupi izgubile, Nemci od Hrvata (24:30), Danci od Slovenaca (23:26), ali je bilo jasno da su više mislili na polufinale. Rezultati poslednjih godina idu u prilog Danaca, ali domaći teren je veliki adut Nemaca, koju su poslednju medalju na evropskim prvenstvima i to zlatnu osvojili 2016. "Panceri" imaju još jednu krunu (2004), a i Danska ima dve titule prvaka Evrope. Biće to i duel fenomenalnih golmana Danca Nilsena i Nemca Volfa.

U predigri polufinala od 15 časova sastaće se Mađarska i Slovenija u borbi za peto mesto. Mađari još nemaju medalju sa evropskih prvenstava, dok su Slovenci jednom bili drugi, 2004.

S. K.

Raspored

Sutra

Za peto mesto

Mađarska - Slovenija 15.00

Polufinale

Francuska - Švedska 17.45

Danska - Nemačka 20.30

Nedelja

Za bronzu

Fra./Šved. - Dan./Nem. 15.00

FINALE

Fra./Šved. - Dan./Nem. 17.45

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)