HRVATI SE BAŠ NERVIRAJU ZBOG SRBIJE! Momak iz Rijeke zaigrao za Srbe i sad je najbolji strelac Evropskog prvenstva

Novosti online

09. 01. 2024. u 17:59

Hrvatska i Srbija jesu vaterpolo velesile, a imajući u vidu da je u toku Evropsko prvenstvo u ovom sportu, domaćini iz Hrvatske ovih dana prilično se nerviraju zbog jednog reprezentativca.

ХРВАТИ СЕ БАШ НЕРВИРАЈУ ЗБОГ СРБИЈЕ! Момак из Ријеке заиграо за Србе и сад је најбољи стрелац Европског првенства

EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Evo kako o tome piše "Slobodna Dalmacija":


"Marko Radulović, rođeni Riječanin koji nastupa za reprezentaciju Srbije, najbolji je strelac Evropskog prvenstva u vaterpolu nakon dve odigrane utakmice. Uz to je i pre dve godine bio MVP U-20 Svetskog prvenstva na kome je Srbija osvojila zlato. Radulović je protiv Izraela i Nemačke postigao četiri gola, a danas njegovu ekipu očekuje susret protiv Malte, koji je na rasporedu u 19 sati 'na Savi'.


Ovaj 23-godišnjak je u mlađim kategorijama nastupao za Hrvatsku, nakon što je profesionalnu karijeru započeo u riječkom Primorju. Pre pet godina prešao je u Vojvodinu, a od 2020. godine igra u Radničkom iz Kragujevca.

Marko Radulović / Foto: Printskrin

Radulović: Dve godine me Kreković nije pozivao u reprezentaciju

- Za mlađe hrvatske selekcije igrao sam i na Svetskom prvenstvu. Međutim, dve godine tadašnji selektor Joško Kreković me nije pozivao. Kada sam 2018. iz Primorja prešao u Vojvodinu, čekao sam još godinu dana, ali nije me zvao niko iz Hrvatske. Ni iz Saveza, ni iz klubova, niti neko od saigrača. Zaključio sam da uopšte ne računaju na mene, a onda je stigao poziv mlade reprezentacije Srbije. Sada sam pozvan i u srpsku A selekciju i prihvatio sam taj poziv - rekao je svojevremeno Radulović.

"To nije istina!"

Kreković je odgovorio mladom Raduloviću:

- Smeta mi to što se u poslednje vreme po medijima potencira da je Radulović odabrao Srbiju jer niko nije računao na njega. To nije tačno. Istina je sasvim drugačija. Bio je član U-18 reprezentacije Hrvtske na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj, a iduće godine bio je i na U-20 šampionatu sveta. URadulović je 2019. prešao iz Primorja u Vojvodinu. Savez i ja, kao selektor, uredno smo mu poslali poziv za pripreme reprezentacije, ali nismo dobili nikakav odgovor - rekao je Kreković i nastavio:

- Kontaktirali smo Vojvodinu, a oni su nam rekli da Radulović više nije njihov član, ali da će ga obavestiti. Ipak, nije nam se javio pa smo se direktno javili njegovoj majci, koja nam je rekla da je Marko odlučio da nastupa za Srbiju. Tako da je laž da ga dve godine niko nije zvao. Na kraju krajeva, u kancelarijama Saveza postoje i mejlovi koji dokazuju ovo što vam sada pričam", zaključuje se tekst "Slobodne Dalmacije.

Evropsko prvenstvo u vaterpolu - rezultati, šta sledi, kad je moguć derbi Hrvatska - Srbija... 

Hrvatska je porazom na peterce protiv Crne Gore propustila priliku da kao prva u grupi prođe u četvrtfinale, a zbog pada na drugo mesto može u teži deo kostura u kom bi u eventualnom polufinalu rival mogla da joj bude i Srbija. 

Kad je u pitanju Srbija, ona, naravno, nije dozvolila sebi nikakav kiks protiv Malte, pa je postalo poznato i protiv koga će "delfini" igrati osmini finala na Francusku, a  i ko im je potencijalni rival u četvrtfinalu.

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?