RAT u Ukrajini, odnosno "Specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, ponovo je za jednu od "sporednih" stvari iznedrio i sportski potez. Najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" objavio je Međunarodni olimpijski komitet (MOK), obelodanivši izuzetno stroge uslove za učešće Ruske Federacije na Igrama čiji je domaćin Pariz 2024. godine. Ali, nedugo potom desilo se i jedno "istorijsko NE!".

Komentari (9)

vladimir

10.12.2023. 17:44

I vi nazivate OI sportskim planetarnim nadmetanjem? Gde god Rusi nisu učestvovali je totalno "bezvredno" i na sramotu onih koji se kite medaljama! Da imaju DOSTOJANSTVA ne bi je ni "kačili" o vrat, već bi rekli - NAJBOLJI nisu medju nama! Setite se šestdesetih, sedamdesetih pa i osamdesetih - najviše medalja su osvajali SSSR i DDR /istočna nemačka/ a Amerika je JEDVA bila na trećem mestu po osvojenim medaljama!

Milan Stojcetovic

10.12.2023. 18:07

Zanima me, kakve uslove ima Izrael za ucesce na Olimpijske igre " Pariz 2024 " obzirom na broj ubijene palestinske dece i civila u Gazi, etnicko ciscenje i materijalna razaranja u protekla dva meseca.

Lole

10.12.2023. 18:28

Braćo Rusi i Belorusi! Ne pristajte na saginjanje i poniženje. Napravite vi vaše olimpijske igre, pa pozovite ko hoće da dodje, neka dodje. Ko neće daleko mu lepa kuća. Vi ste mnogo iznad zapada,po svemu pa vam tamo i nije mesto.

Soko

10.12.2023. 19:36

Ruski sportisti treba da učestvuju pod zastavom i himnom Srbije a sve medalje koje osvoje posle igara odnesu u svoju matičnu zemlju Rusiju.Ako je zapad po običaju nekorektan Rusija bi bila mudra.