MORA OZBILJNO DO KRAJA: Rukometašice sutra (18.00) u drugom kolu grupe 3 na SP u Herningu igraju sa Nemačkom

S. K.

08. 12. 2023. u 19:55

DAME nemaju razloga da previše tuguju zbog poraza od Poljske. I pre odlaska na SP u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj bile su svesne da je borba za četvrtfinale nemoguća misija, da je najvažnije da uče i steknu neophodno iskustvo za buduće izazove. Sanju Radosavljević i drugarice danas (18.00), u drugom kolu grupe 3 druge faze šampionata u Herningu, očekuje duel sa Nemicama, u kojem bi trebalo da igraju rasterećeno i hrabro.

МОРА ОЗБИЉНО ДО КРАЈА: Рукометашице сутра (18.00) у другом колу групе 3 на СП у Хернингу играју са Немачком

Tanjug/AP

- Nemačka ima čvrstu odbranu sa fizički izuzetno snažim igračicama. Golmanka im je u formi i trude se da igraju brz rukomet. Ako uspemo da ih usporimo kao Dankinje, to može da ih izbaci iz takta i da izgube strpljenje u odbrani. Ako uspemo da se odbranimo u prvih nekoliko brzih napad brzim vraćanjem u odbranu, i svedemo ih na borbu šest na šest, ovo može biti rezultatski neizvesna utakmica. Moramo biti fokusirane i agresivne svih 60 minuta, jer ovakav protivnik greške i padove kažnjava - ističe za sajt RSS Edita Nuković, koja godinama igra u Bundesligi.

Naša podmlađena selekcija je do sada pokazala više lica. Ona sjajna viđena su u prvim poluvremenima protiv Danske i Poljske. Blede su bile protiv Rumunki, dugo neprepoznatljive protiv slabog Čilea. Ipak, uverili smo se kada igraju strpljivo, mudro, odvažno, bez pritiska da su ravnopravne sa selekcijama koje su u ovom trenutku favoriti protiv njih.

Pouke iz ranijih duela su izvučene, a koliko će im one pomoći protiv Nemačke videćemo večeras. Nemice pobeda vodi u četvrtfinale i sigurno je da neće potceniti Srpkinje. Pre dva dana pobedile su Rumuniju (24:22), a u prvoj fazi demolirale su Poljsku (33:17), ali su se i mučile sa Japankama - 31:30. Verujemo da će naše devojke pronaći motiv i snagu da odigraju za sebe, časno, borbeno...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!