"OČIGLEDNO JE MORALO TAKO!" Novi Beograd osvojio Kup Srbije pobedom nad Zvezdom, a trener Živko Gocić jedva dočekao kraj finala

S. K.

03. 12. 2023. u 22:45

Šampion je od večeras i pobednik Kupa Srbije. Vaterpolisti Novog Beograda su iz trećeg pokušaja osvojili toliko željeni trofej. Filip Filipović i drugovi su u finalu savladali Crvenu zvezdu, koja ih je lane sprečila da se domognu pehara – 18:15 (7:4, 6:3, 4:4, 1:4).

ОЧИГЛЕДНО ЈЕ МОРАЛО ТАКО! Нови Београд освојио Куп Србије победом над Звездом, а тренер Живко Гоцић једва дочекао крај финала

miloš vukadinović

Puleni Živka Gocića su od prvog napada bili odlučni da im ovog puta ne izmakne pehar, da ih crveno-beli ponovo neprijatno iznenade. Krenuli su silovito, agresivno u odbrani, ubojito u napadu, Grk Vlahopulos bio je veoma nadahnut pa su brzo poveli sa 4:1. Zvezdaši su se, pak, loše branili, bili nesigurni sa igračem više, što je omogućilo Novom Beogradu da u finišu treće četvrtine povede sa 17:10.

Ipak, crveno-beli su nisu predavali, pokušavali su da naprave čudo i u poslednjoj četvrtini su uspeli serijom 4:0 da se primaknu na 17:14. Imali su prilike da se još više približe šampionu, koji im poučen ranijim iskustvom to nije dozvolio. Najbolji srpski tim je do kraja meča rutinski čuvao prednost i zasluženo se radovao trofeju koji je toliko godinama želeo.

- Bilo je veoma teško. Veliko hvala igračima za borbu koju su pokazali. Imali smo 25,6 ličnih grešaka naspram njihovih 11... Odbrana nije odigrala najbolje, dali smo 18, previše primili. Očigledno je da je tako moralo da bude da bi se osvojio trofej. To je najvažnije – istakao je za RTS trener Novog Beograda Živko Gocić.

NOVI BEOGRAD - CRVENA ZVEZDA 18:15 (7:4, 6:3, 4:4, 1:4)

PLIVALIŠTE: „Gradski bazen“ u Šapcu. Gledalaca: 1.000. Sudije: Raković i Stanojević. Igrač više: Novi Beograd 8 (7), C. zvezda 14 (5). Dva igrača više: Novi Beograd 1 (1), C. zvezda 1 (1). Peterci: Novi Beograd -, C. zvezda 5 (3).

NOVI BEOGRAD: Dobožanov (5 odbrana), Martinović, Skumpakis 1, Granados 2, Vučinić, Pijetlović 1, Drašović 1, Ćetković, Perković 1, Filipović 1, Lukić 2, Vlahopulos 6, De Mikelis, Radulović 3.

CRVENA ZVEZDA: Mišović (7 odbrana), Bursać 2, Gajić, Marković 1, Subotić 3 (1), Vasić 1 (1), Gogov 3, Basara, Vukićević 1, Seman, Milojević 1, Radović 3 (1), Ivanović, Danković.

Kup Srbije

POLUFINALE

Partizan – Novi Beograd 8:16

Crvena zvezda – Radnički 13:10

FINALE

Novi Beograd – Crvena zvezda 18:15  

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 22:43

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije