NIŠTA NE MOGU DA OSPORE: Milorad Čavić uveren da će dobiti spor sa Plivačkim savezom Srbije

S. Krstović

11. 11. 2023. u 12:39

MILORAD Čavić je ohrabren posle prvog ročišta na suđenju sa Plivačkim savezom Srbije u beogradskom Višem sudu. Legendarni plivač veruje da će dobiti spor, kao i da mu je drago što je konačno osetio da su u trofejnoj organizaciji korektni prema njemu. Podsetimo, olimpijski vicešampion je presavio tabak jer zbog nečije greške ili nemarnosti u Savezu nacionalno priznanje, koje je stekao po Uredbi iz 2007, nije počeo da prima kada je napunio 35 godina, 31. maja 2019. Po novoj starosna granica je pomerena na 40.

НИШТА НЕ МОГУ ДА ОСПОРЕ: Милорад Чавић уверен да ће добити спор са Пливачким савезом Србије

Foto: I.Marinković

- Niko me nije zvao posle ročišta. Mislim da smo došli do toga da PSS ništa ne osporava, da su i oni saglasni da se to desilo, da nemaju dokaza da bi to osporili. Sada sledi da svedoci daju izjave i da dođe veštak da proceni odštetu - ističe u razgovoru za "Novosti" Milorad Čavić.

Naš najbolji plivač svih vremena kaže da su mu utisci pozitivni i da smatra da će spor sa PSS dobiti:

- Nema ko šta meni to da ospori, to će se desiti, samo ćemo videti u kom obliku. Mislim da je to i u državnom interesu, ne zbog mene, da pošaljemo poruku našim ljudima u dijaspori da treba da se vraćaju, da igraju za našu reprezentaciju...

Primećuje Čavić da je "svih ovih godina u nekom sukobu sa PSS":

- Žalosno je što me nisu zvali, da pomognem savetima. Opet, što se tužbe tiče drago mi je što konačno osećam da su u Savezu korektni prema meni. To je trebalo da se desi od prvog dana, da se sastanemo, ali komunikacije nije bilo. Ipak, konačno smo se našli, ali smo izgubili 10 godina.

Prate šta mi se dešava

TROFEJNI sportista ističe da mu se u Americi, poslednjih pet godina živi u Sijetlu, javljaju plivači srpskog porekla:

- Pitaju me za savete, ali usput preko medija gledaju šta se meni dešava. To me zabrinjava. Imamo nadarenog Luku Mijatovića, koji će biti olimpijski šampion jednog dana ako se ne povredi. Za koju zemlju će se odlučiti da pliva ne znam, ali i on prati naše medije. A mogao bi da nastupa za Srbiju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu