''ORLOVI'' PORAŽENI OD ITALIJE: Reprezentacija Srbije vazdušnim pištoljem je finalni turnir prvog izdanj

Novosti online

04. 11. 2023. u 13:40

Reprezentacija Srbije vazdušnim pištoljem je finalni turnir prvog izdanja Lige šampiona završila na četvrtom mestu, pošto je danas u meču za bronzu poražena od Italije sa 3:0.

ОРЛОВИ ПОРАЖЕНИ ОД ИТАЛИЈЕ: Reprezentacija Srbije vazdušnim pištoljem je finalni turnir prvog izdanj

streljački savez srbije

Italija se na finalni turnir plasirala sa prvog, a Srbija sa drugog mesta na rang listi. Mnogi su očekivali susret ove dve selekcije u meču za zlato, ali obe su poražene juče u polufinalu.

Meč za bronzu je otvoren duelom Paola Mone, trećeplasiranog na svetskoj rang listi, i Dimitrija Grgića. Italijan je opravdao ulogu favorita. 

Poveo je sa 8:0. Potom je Grgić vezao nekoliko odličnih hitaca i značajno smanjio zaostatak (7:9). Međutim, Mona je u naredne četiri serije bio uspešniji, osvojio još osam poena i pobedio 17:7.

U drugom susretu, Marija Verikio je ubedljivo sa 17:3 pobedila Brankicu Zarić, koja nije uspela da ponovi vrlo dobro izdanje iz polufinalnog duela sa Nemačkom.

Tako je za Srbiju treći susret, između Damira Mikeca i Federika Maldinija, prvoplasiranog i petoplasiranog na svetskoj rang listi, bio "biti ili ne biti". 

Mikec je odlično počeo i činilo se da će uspeti da zadrži Srbiju u borbi za bronzu. Vodio je 6:0 i 7:1. Ali, srpski as nije nastavio u istom ritmu. 

Maldini je napravio veliki preokret i serijom od 10:0 stekao vođstvo od 11:7. 

Potom je Mikec bio za nijansu precizniji u dve uzastopne serije i izjednačio na 11:11. Maldini je imao više snage za finiš i pobedom od 16:12 doneo odlučujući poen italijanskoj ekipi.

Zorana Arunović ponovo nije dobila priliku da pokaže šta može, baš kao ni u jučerašnjem polufinalu. 

Bilo je predviđeno da se Zorana u četvrtom meču sastane sa Sarom Konstanco. 

Međutim, do tog, kao ni do eventualnog susreta miks parova, nije došlo, s obzirom da je Italija obezbedila trijumf posle prva tri duela.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)