TRAŽI SE PUT DO OLIMPIJSKIH IGARA: Evropska federacija još nije saopštila da li će se odigrati EP u vaterpolu

S. K.

03. 11. 2023. u 13:44

DVA meseca uoči početka odlučeno je da se Evropsko prvenstvo u vaterpolu ne igra u Netanji. Potez Evropske federacije vodenih sportova i VS Izraela bio je očekivan, jer zbog rata je bilo očigledno da Izraelci ne mogu da budu domaćini. Sada se s nestrpljenjem očekuje naredni potez LEN, da li će naći novog domaćina, ili će organizovati kvalifikacije za SP početkom februara iduće godine u Dohi i za Olimpijske igre u Parizu 2024.

ТРАЖИ СЕ ПУТ ДО ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА: Европска федерација још није саопштила да ли ће се одиграти ЕП у ватерполу

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

U LEN su svesni da je EP veoma važno, jer će na njemu tri selekcije izvaditi vizu za Katar, a jedna reprezentacija i kartu za francusku prestonicu. Srbija ne brine za Dohu, jer je još na SP u Fukuoki kao četvrta izborila učešća, ali je i te kako zanima koju će opciju izbrati čelnici Evropske federacije za Olimpijske igre.

Na SP u Dohi četiri selekcije izvadiće olimpijsku vizu. Zna se da će finalisti sa poslednjeg SP u Fukoki, šampioni Mađari i srebrni Grci, i domaćin Francuska, igrati na olimpijskom turniru. Prema pisanju portala "Total-vaterpolo", prema pravilima MOK, ako se ne održi kontinentalni šampionat, onda to jedno mesto uzima najbolje plasirana reprezentacija iz Evrope koja to nije ostvarila u Dohi.

Inače, prema pisanjima pojedinih portala Berlin (Nemačka) želi da organizuje muški deo EP, a Ajndhoven (Holandija) ženski turnir. Da li će LEN prihvatiti da Nemci i Holanđani zamene Izraelce ili će odložiti prvenstvo i organizovati kvalifikacije saznaćemo vrlo brzo. Priča se i da LEN može da prelomi da na osnovu plasmana na EP 2022. u Splitu odredi preostala tri učesnika za SP u Dohi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)