ZAJEDNO SMO JAČI: Selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar posetio kormilara muške selekcije Tonija Đeronu

Novosti online

30. 10. 2023. u 14:21

SELEKTOR ženske rukometne reprezentacije Uroš Bregar posetio je danas kormilara muške selekcije Tonija Đeronu, koji ove nedelje radi sa igračima u okviru EHF nedelje nacionalnih selekcija. Oba stručnjaka najavili su da će što više sarađivati.

ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ: Селектор рукометашица Србије Урош Брегар посетио кормилара мушке селекције Тонија Ђерону

FOTO: N. Paraušić

- Ovo je prirodan sled okolnosti. Kada smo se sreli poslednji put, rekao sam mu da kad god smo u Staroj Pazovi, da je dobrodošao da se pridruži. Iskoristićemo i vreme van treninga uz kafu, da razmenjujemo stručna mišljenja i ideje. Deo smo istog tima, iste kuće i razmena znanja će koristiti svima - ističe za sajt RSS Đerona.

Kormilar Srbije ističe da je veoma važno što će ove nedelje odigrati prijateljske mečeve sa Slovencima:

- Jasno je da nema mesta kalkulacijama i štednji bilo koje vrste u prijateljskim utakmicama. Poslednja tri susreta protiv Slovenije završila su se u našu korist, tako da i od protivnika očekujemo da će pokušati da se "osveti". Ekipa Slovenije kao i mi ima samo tri nedelje priprema za Euro uzimajući u obzir da je ovo prva od tri. Naredna će biti u decembru i zatim finalna u januaru. Nemamo vremena za gubljenje, grupa koja nas očekuje na prvenstvu je teška, ali sa ovom generacijom se temeljno radi duže vreme, sada je momenat za finese, taktiku i da se probaju neki novi igrači. Neki igrači su promenili sredine, neki uloge i sve to treba uzeti u obzir pred Nemačku.

Đerona je za razliku od prethodnih okupljanja već neko vreme u Srbiji, što je prilika svoje vrste, koju je maksimalno iskoristio:

- Konačno ja da dočekujem igrače, a ne oni mene! Do sada se dešavalo da zbog problema sa konekcijama, mojih obaveza u klubu ja dolazim kasnije, ali sada sam imao vremena za sve, da obiđem klubove, treniram sa ekipom Obilića, gledam domaće prvenstvo, svedočim izuzetnom rezultatu Vojvodine u Ligi Evrope, ali i da posetim košarkaški derbi i čak i porazgovaram sa menadžmentom i stručnim štabom KK Partizan jer svaki kontakt i prilika za razgovor sa takvim ljudima može da pomogne mom profesionalnom i ličnom razvoju.

Đerona je navikao na pritisak zbog rezultata i ne krije da su očekivanja na EP maksimalna:

- Sve je u našim rukama i da mi diktiramo da li će kruna ove generacije biti odlazak u Pariz. Verujem u ove momke i ono što kroz ovaj proces možemo da postignemo.

I Uroš Bregar, kao i Đerona, sada ima više vremena da se posveti ženskoj selekciji:

- Sada kako nisam angažovan u klubu imam više vremena koje koristim da provedem u Srbiji. To vreme mi prvenstveno omogućava da pogledam utakmice domaćeg prvenstva jer dosta igračica koje su kandidati za Svetsko prvenstvo igraju u domaćim klubovima. Takođe, ove nedelje će i juniorke biti u Staroj Pazovi, sve to su motivi da budem ovde, pored prilike da radim i sarađujem sa Đeronom.

Mušku reprezentaciju Slovenije predvodi najbolji prijatelj Uroša Bregara, imenjak, Zorman, tako da će pratiti i prijateljski duel dve selekcije:

- Sredine u kojima će se odigrati susreti dve reprezentacije su rukometne i biće mi drago da vidim sve te ljude. Muški rukomet je na mnogo višem nivou od ženskog i zahvalan sam na svim lepim rečima koji prate moj rad, ovde sam ipak da dodatno naučim i prepišem sve što se sprovesti kroz moju reprezentaciju može.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!