ŠOK U SVETU SKIJANJA: Aktuelni šampion u 23. godini objavio kraj karijere

Novosti online

27. 10. 2023. u 15:57

Norveški skijaš Lukas Broten šokirao je sve(t) odlukom da završi karijeru u 23. godini.

ШОК У СВЕТУ СКИЈАЊА: Актуелни шампион у 23. години објавио крај каријере

FOTO: EPA

Aktuelni šampion Svetskog kupa u slalomu prošle sezone pobedio je u dve slalomske trke i u jednoj u veleslalomu, a vest o povlačenju objavio je na konferenciji za novinare u Zeldenu, gde u subotu počinje nova sezona skijaških takmičenja.

- Povlačim se, završio sam. Juče sam obavestio članove ekipe. Prvi put, posle ove odluke, srećan sam, osećam se slobodno. Zahvalan sam na svemu što sam prošao tokom karijere. Da bih nastavio da skijam u sklopu ovog sistema, morao sam, ne samo da ostavim po strani svoje snove, već i radost življenja. Ne želim to da radim - rekao je Broten.

On je 2018. započeo karijeru, a do sada je 12 puta bio na pobedničkom postolju, dok je pet puta bio prvi.

- Ništa nije poput onog osećaja kada se spuštaš i prelaziš cilj i doživotnog truda da se ostvariš i podeliš taj trenutak sa navijačima koji su došli i vrištali svom energijom i ljubavlju. To je nešto što će mi mnogo nedostajati. Za mene je sport zabava, otkako sam došao pokušavao sam da napravim predstavu i ponosan sam na ono što sam prikazao. Ali za moje dobro, sada sam završio - rekao je Broten.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)