NEVEROVATNA TRKA FORMULE 1: "Najbrži cirkus na svetu" opravdao to ime

Novosti online

08. 10. 2023. u 21:05

Vozač Red Bula i aktuelni šampion u Formuli 1 Maks Ferstapen, koji je u subotu obezbedio treću titulu, pobedio je u burnoj trci za Veliku nagradu Katara.

НЕВЕРОВАТНА ТРКА ФОРМУЛЕ 1: Најбржи циркус на свету оправдао то име

FOTO: Tanjug/AP

Već na samom startu sudarili su se vozači Mercedesa, Luis Hamilton i Džordž Rasel, posle čega je Hamilton ispao iz nadmetanja, a Rasel pao na začelje (odakle se, sjajnom vožnjom, vinuo sve do četvrtog mesta).

Drugo i treće zauzeli su piloti Meklarena Oskar Piastri i Lando Noris.

Ferstapen, Holanđanin koji je vodio maltene od početka do kraja, samo je na kratko izgubio prvo mesto, i to posle prvog odlaska u pit-stop. A svi vozači su morali (ne hteli, nego morali) triput u "boks".

Razlog? Bezbednost:

Kada je otkriveno da su Pirelijeve gume isuviše osetljive pri velikim brzinama na stazi Lusail i njenim "ivičnjacima", doneta je odluka da se maksimalno može voziti 18 krugova na jednom kompletu guma, a onda se mora ići kod mehaničara po novi.

I, u toj "stani-kreni" trci, Ferstapen se iznova najbolje snašao, proslavivši na najbolji način superiorno osvojenu titulu.

"Generalni plasman" vozača: 1. Maks Ferstpen (Red Bul) 433 boda, 2. Serhi Perez (Red Bul) 224, 3. Luis Hamilton (Mercedes) 194, 4. Fernando Alonso (Aston Martin) 183, 5. Karlos Sainc (Ferari) 153, 6. Šarl Lekler (Ferari) 145, 7. Lando Noris (Meklaren) 136, 8. Džordž Rasel (Mercedes) 132) ... 

"Generalni plasman" konstruktora: Red Bul 657 bodova, Mercedes 326, Ferari 298, Aston Martin 230, Meklaren 219...

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)