TAKMIČARI „SPINA“ BEZ PREMCA : U Novom Sadu održano pojedinačno prvenstvo Srbije stonotenisera sa invaliditetom

Novosti online

08. 10. 2023. u 18:40

NA Pojedinačnom prvenstvu Srbije u konkurenciji stonotenisera sa invaliditetom, koje je za vikend uz učešće 48 takmičara i takmičarki iz 11 naših klubova održano u „Spens-u“, najuspešniji su bili članovi novosadskog STKOI „Spin“ sa osvojenih tri zlatne, tri srebrne i dve bronzane medalje.

ТАКМИЧАРИ „СПИНА“ БЕЗ ПРЕМЦА : У Новом Саду одржано појединачно првенство Србије стонотенисера са инвалидитетом

S.B.

Mitar Palikuća (Spin), višestruki državni prvak odbranio je titulu šampiona u klasi T1-5 (kolica), pobedom u finalu nad klupskim kolegom Aleksandrom Jevremovićem,  3:1, dok su brozne osvojili  Goran Perlić (K2, Zrenjanin) i Nemanja Ćurić (Spin).

U konkurenciji stojećih T6-7, pobedio je Mihajlo Radovanoviću(Spin) koji je u finalu klupskog kolegu Ivana Bogdanovića, 3:0, a bronze su osvojili Milan Mićović (San Spin, Leskovac), i Luka Vidović (Spin). U klasi T8-10 titulu je osvojio Alekseju Radukiću ( Spin), koji je u finalu nadigrao Nebojšu Kitića (Medijana, Niš)  3:0, a bronzu su Dragan Vujisića (STIB, Beogradi Srđan Šćekić (Kragujevčani).

U ženskoj konkurenciji T1-5 (kolica), nisu učestvovale najbolje na svetskoj rang listi, Borislava Perić Ranković i Nada Matić ( Spina) a titulu je zasluženo osvojila Zorica Popadić iz beogradskog Stiba, koja je u finalu posle velike borbe pobedila Sanju Mijatović (Spin)  3:2. Bornze su osvojile Ana Prvulović (Neos, Novi Sad) i Tanja Mikašević (ČA, Čačak).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)