NIJE SVE IZGUBLJENO! Odbojkašima Srbije još jedna šansa za Olimpijske igre "Pariz 2024" - evo šta moraju da urade

S.Rajić

08. 10. 2023. u 21:55

TREĆIM vezanim porazom odbojkaši su rekli "sajonara Tokio". Uroš Kovačević i drugovi nisu uspeli časno da se oproste od kvalifikacionog turnira u Japanu za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu, pošto su pretpreli još jedan bolan neuspeh, ovog puta od Slovenije - 0:3, u poslednjem kolu.

НИЈЕ СВЕ ИЗГУБЉЕНО! Одбојкашима Србије још једна шанса за Олимпијске игре Париз 2024 - ево шта морају да ураде

Foto Profimedia

- Zaostajali smo od starta i stalno jurili rezultat. Nismo mogli da ih ugrozimo, jer smo imali nesklad servisa i prijema servisa. Drago mi je da smo uspeli da se vraćamo, ali nismo mogli da prelomimo u tim trenucima sa nekom važnom odbranom, blokom ili kontranapadom - istakao je selektor Igor Kolaković za sajt OSS.

Na kraju tužan učinak odbojkaša, pošto je rezime sumoran. Samo tri pobede i četiri poraza u glavnom gradu Zemlje izlazećeg sunca pokazuju da je naša reprezentacija daleko od vrha. Od četiri lekcije, "plava četa" od, na papiru najboljih selekcijama (SAD, Slovenija i Japan) nije uspela da otkine ni set, dok je i Turska uspela da nam uzme meru. Trijumfi su zabeleženi protiv nejakih Finske, Egipta i Tunisa.

Poznato sedam učesnika OI

Poznato sedam učesnika OI

PREOSTALE direktne vize za OI preko kvalifikacionih turnira su podeljene poslednjeg dana takmičenja. Za nju su se izborili Nemačka, Kanada i Brazil/Italija. Ove tri reprezentacije pridužile su se Poljskoj, SAD i Japanu, koji su prekjuče izborili plasman na najveću sportsku smotru. Francuska je kao domaćin direktni učesnik.

- Ostaje žal zbog poraza na ovom meču, kao i zbog ostalih utakmica koje smo izgubili. Možda je ovo naša realna slika u ovom trenutku, s obzirom na to da smo se na dva takmičenja, u skladu sa našim mogućnostima, dobro borili.

SRBIJA - SLOVENIJA 0:3

22:25, 23:25, 21:25

DVORANA: "Jojogi" u Tokiju. Gledalaca: 3.000. Sudije: Puečer (Italija) i Kakador (Brazil).

SRBIJA: Kovačević, Kapur (libero), Krsmanović, Ivović 10, Kujundžić 15, Batak, Perić, Atanasijević, Mašulović, Luburić 13, Krsteski (libero), Podraščanin 4, Todorović, Nedeljković 3. Poeni - napad: 42, blok: 5, servis: 2, greške rivala: 19.

SLOVENIJA: Pajenk 9, Planinšić, Kozamernik 13, Toman (libero), Bracko, Vičić, Štalekar, Koncilja, Kovačič (libero), Štern, Urnaut 11, Čebulj 8, Možič 14, Mujanović 1. Poeni - napad: 45, blok: 6, servis: 5, greške rivala: 17.

Nekima od najiskusnih igrača, poput Marka Ivovića, krah je teško pao.

- Teško je šta reći posle poraza od Slovenije, ima i besa i žalosti. Nismo rešili probleme koje smo imali u pripremnom periodu i pre EP. Sve te povrede nismo uspeli da saniramo. Nismo mogli da dođemo do igre i forme koje smo imali ove godine u Ligi nacija. Možemo da tražimo izgovore, ali to je surova realnost. Pokazatelj je ono što smo pokazali na terenu. Nismo imali kontinuitet igre, nismo čak ni na trenutke pokazali svoju najbolju igru

Praktično od jučerašnjeg meča krenula je jurnjava za što boljim rejtingom, pošto će plasman u Pariz na OI naredne godine obezbediti još pet reprezentacija sa FIVB rang-liste, kada se 24. juna bude podvlačila crta, nakon preliminarne faze Lige nacija.

- Šanse postoje, nadamo se i čekamo sledeće leto. Teško je u ovom trenutku pričati o narednih šest, sedam meseci. Verujem da ćemo se plasirati na OI i da ćemo naredne godine prikazati mnogo bolju igru. Svim saigračima želim uspešnu i zdravu sezonu. Ove dve godine su bile izuzetno naporne, jer skoro da nismo imali slobodnih dana. Iskreno, nadam da ćemo sve da prebrodimo i da ćemo biti spremni za narednu godinu - podvukao je Ivović.

Raspored

GRUPA B (Tokio), sedmo kolo: Egipat - Finska 2:3, Turska - Tunis 3:0, Slovenija - Srbija 3:0, Japan - SAD -:-.

TABELA: SAD , Japan , Slovenija 15, Turska 11, Srbija 9, Finska 7, Egipat 5, Tunis 1.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?