SLEDE DANI ODLUKE ZA ODBOJKAŠE: "Orlovi" savladali Finsku i okreću se ključnim duelima sa Japanom, SAD i Slovenijom

S. K.

04. 10. 2023. u 11:04

PRECRTANA je i Finska. Rezultatski lakše nego što je izgledalo na terenu. Odbojkaši su u Tokiju u četvrtom kolu kvalifikacione grupe B za odlazak na Olimpijske igre u Parizu 2024. ostvarili i treću pobedu - 3:0 (25:21, 25:22, 25:22). "Orlove" od petka očekuju mečevi odluke. Prvo se sutra (12.25) sastaju sa Japanom, u subotu i nedelju od 9.00 igraju sa SAD i Slovenijom. I u tim mečevima nisu favoriti, jer su sve tri selekcije ispred njih na svetskoj rang-listi.

СЛЕДЕ ДАНИ ОДЛУКЕ ЗА ОДБОЈКАШЕ: Орлови савладали Финску и окрећу се кључним дуелима са Јапаном, САД и Словенијом

FOTO: FIVB

- Nije bilo lako. Videli smo da se u svakoj kvalifikacionoj grupi dešavaju iznenađenja, kao što smo mi doživeli protiv Turske. Znamo da moramo da budemo maksimalno koncentrisani, znamo koliko je opasno da se opustimo i na dva minuta, jer kvalitet protivnika dolazi do izražaja i onda je moguće da izgubimo utakmicu koja nam mnogo znači. Ono što je važno je da smo dobili Egipat i Finsku, dva na papiru lakša protivnika, i da nam slede tri meča, protiv favorita, protiv ekipa koje su iznad nas na rang-listi. Te utakmice su možda najvažnije ovog leta, mogu mnogo toga da odluče i da nam možda obezbede plasman u Pariz - ističe za sajt OSS Aleksandar Atanasijević.

"Orlovi" su protiv Finaca bili veoma sigurni. U prvom setu su se odlepili na 13:6, bili mirni kada se rival primakao na 17:16, da bi brzo vratili prednost - 22:18. U drugom setu se igralo dugo poen za poen, sve do 21:20, kada naši uspevaju da steknu nedostižnih 23:20. U trećem setu su naši sve vreme diktirali ritam, rival se nije predavao, ali je u finišu došao do izražaja kvalitet i iskustvo Kolakovićeve čete.

- Znali smo da može da bude ovakav meč. Finci su jako dobra tehnička ekipa, igraju odlično u odbrani, vrlo su precizni na prijemu. Igrali smo strpljivo, poen za poen, napravili smo razliku u prvom setu, drugi prelomili u samoj završnici, a treći odigrali kako treba. Mislim da smo odigrali homogeno, skoncentrisano od starta meča i ovo je dobra pobeda pred duele sa Japanom, SAD i Slovenijom. To su tri izuzetna meča, trebaju nam tri pobede da bismo izborili Pariz - naglašava selektor Igor Kolaković.

Kapiten Uroš Kovačević podvlači da ih očekuju tri najvažnija duela u Tokiju:

- Zbog Japana, SAD i Slovenije smo ovde. I videćemo kako će na kraju ispasti. Ali, da idemo ipak korak po korak. Prvo igramo sa Japancima. Oni su kvalitetni, ali imamo šansu da ih pobedimo, iako igraju na svom terenu.

SRBIJA - FINSKA 3:0

DVORANA: "Jojogi" u Tokiju. Gledalaca: 3.000. Sudije: Kolodos (Fracuska) i Mokri (Slovačka).

SRBIJA: Kovačević, Kapur (libero), Krsmanović 7, Ivović 9, Kujundžić 3, Batak, Perić 7, Atanasijević 17, Mašulović, Luburić, Krsteski (libero), Podraščanin, Todorović 1, Nedeljković 8. Poeni - napad: 41, blok: 8, servis: 3, greške rivala: 23 (15 iz servisa).

FINSKA: Tervaporti, Haninen 1, Žbankov 2, Suihkonen 10, Kojka (libero), Martila 6, Hapaniemi 8, Nikula, Jokela 18, Ninivara, Kaislasalo, Brelin (libero), Porka, Ivanov 1, Makinen. Poeni - napad: 39, blok: 6, servis: 5, greške rivala: 15 (7 iz servisa).

Setovi: 25:21, 25:22, 25:22

RASPORED

GRUPA B (Tokio), četvrto kolo: Slovenija - Egipta 3:1, Srbija - Finska 3:0, SAD - Tunis 3:0, Japan - Turska (12.25) .

TABELA: Slovenija 12, SAD 12, Srbija 9, Japan 6, Turska 3, Egipat 2, Finska 1, Tunis 0.

MEŠTAR UZ ORLOVE

PREDSEDNIK OSS Đula Mešter doputovao je u Tokio i duel sa Finskom gledao je u društvu sa Aleksandrom Boričićem, predsednikom CEV i drugim potpredsednikom FIVB i Fabijom Azevedom, generalnim sekretarom FIVB.

Naši su imali i podršku svojih vernih navijačica iz Japana.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)