POČELA PRVA LIGA CENTRALNE SRBIJE: U Paraćinu šahisti danas igraju duplo kolo (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

01. 10. 2023. u 11:38

NA BAZENIMA „Prestiž“ u Paraćinu u prelepom ambijentu dostojnom i takmičenja najvišeg nivoa, u toku je nadmetanje u okviru Prve lige centralne Srbije, a danas je na programu duplo kolo.

ПОЧЕЛА ПРВА ЛИГА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ: У Параћину шахисти данас играју дупло коло (ФОТО)

Foto: S. Jevtić

Do 8. oktobra dvanaest klubova takmičiće se za pobednički pehar i ulazak u Prvu ligu Srbije. Iz lige ispada najslabije plasirana ekipa.

Prva liga CS svečano je otvorena juče popodne. Takmičare i goste – Lidiju Vučković i Milivoja Milivojevića, predsednicu i sekretara ŠS centralne Srbije, kao i Andriju Jorgića, predsednika Šahovskog saveza Beograda, najpre je pozdravio predsednik Skupštine ŠSCS Saša Jevtić, dok je Prvu ligu proglasio otvorenom član Opštinskog veća u Paraćinu Bojan Veljković. Veljković i Vučkovićeva su simbolično povukli prvi potez u partiji između IM Nikole Radovanovića i legende srpskog šaha, GM Branka Damljanovića.

Derbi prvog kola odigrao se između ŠK Mladost iz Lučana i domaćina, OŠK Paraćin, a u meču punom neizvesnosti i preokreta, prvi po rejtingu, Mladost iz Lučana, pobedio je minimalnim rezultatom 3,5:2,5.

U ostalim mečevima, glavni favoriti za osvajanje prvog mesta ostvarili su pobede.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)