SREĆNE I PONOSNE: Odbojkašice se vratile iz Ningboa, gde su izborile plasman na Olimpijske igre u Parizu

S. K.

26. 09. 2023. u 13:43

UMORNE, ali ponosne i srećne vratile su se odbojkaške iz kineskog Ningboa, gde su prošle subote izvadile olimpijsku vizu. Zlatne devojke na aerodromu "Nikola Tesla" dočekali su najmiliji, čelnici OSS su im čestitali na velikom uspehu i poželeli im uspešnu klupsku sezonu koja počinje uskoro.

СРЕЋНЕ И ПОНОСНЕ: Одбојкашице се вратиле из Нингбоа, где су избориле пласман на Олимпијске игре у Паризу

FOTO: OSS

Devojke će imati nekoliko dana da se oporave od iscrpljujuće reprezentativne sezone u kojoj su osim plasmana na Olimpijske igre u Parizu, osvojile i srebro na Evropskom prvenstvu.

- Moramo da budemo zadovoljne, jer smo ostvarili glavni cilj reprezentativne sezone. U kratkom vremenskom periodu odigrali smo dva takmičenje, finale EP i kvalifikacije, tako da mogu reći da je ovo bilo uspešno leto za nas. Bilo je i te kako naporno, ponosna sam kako smo sve izgurale, što smo ostvarile ono što je bilo zacrtano. Srećne smo i zadovoljne - naglasila je Tijana Bošković.

Slično razmišlja i kapitenka Maja Ognjenović, koje se posle preležanog virusa priključila reprezentaciji uoči starta kvalifikacionog turnira.

- Ispunile smo očekivanja, jer je glavni cilj bio da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. Turnir nismo završile onako kako smo želele, jer utakmica sa Kinom nije imala rezultatski značaj. Utakmica sa Holandijom (3:0) bila je presudna za plasman na Igre. Pričali smo ranije da smo svakog leta izdvajali najvažnije takmičenje. Ove godine nije bilo tako, jer su i Evropsko prvenstvo i kvalifikacija za Igre imali jednaki značaj. Znam i da je selektor Gvideti smatrao da i Liga nacija ima takav značaj, ali bilo je nemoguće da se tri takmičenja odigraju na istom nivou - istakla je Maja Ognjenović.

Kapitenka Srbije priznaje da je čak i dobro što ove godine nisu igrale finalni turnir Lige nacija:

- Imale smo više vremena da se pripremimo za EP, gde smo igrale finale. Ne možemo da budemo nezadovoljne što se šampionat nije završio onako kako smo želele, jer smo osim srebra izborile direktan plasman na Igre. Kada se osvrnemo na 2023. moramo da budemo zadovoljne jer smo ispunile sve ono što smo predvideli.

Liga nacija uvertira za Pariz

MADA je svaki bod bitan zbog svetske rang-liste, odbojkašicama će Liga nacija iduće godine poslužiti da se što bolje spreme za Olimpijske igre u Parizu. I nije tajna, napašće zlato, jer je to jedina najsjajnija medalja koja im nedostaje. Uostalom, već imaju olimpijsko srebro i bronzu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VATERPOLO OSTAJE BEZ VELIKANA: Kraj karijere legendarnog golmana reprezentacije Srbije