U POBEDNIČKOM RITMU: Odbojkašice na kvalifikacionom turniru za LOI u Parizu sutra (4.00) igraju sa Kanadom, a u četvrtak sa Češkom

S. K.

18. 09. 2023. u 13:53

PRVE dve prepreke su, očekivano, lako preskočene. Odbojkašice su u Ningbou na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre 2024. u Parizu oduvale Meksikanke i Ukrajinke sa 3:0. Sutra ujutro (4.00) igraju sa Kanadom, a u četvrtak (10.00) se sastaju sa Češkom.

У ПОБЕДНИЧКОМ РИТМУ: Одбојкашице на квалификационом турниру за ЛОИ у Паризу сутра (4.00) играју са Канадом, а у четвртак са Чешком

FOTO: FIVB

Selektor Đovani Gvideti je u prva dva meča šansu pružio skoro svim igračicama, jedino nije u teren ubacivao kapitenku Maju Ognjenović, koja se, pošto se oporavila od virusa, kasnije pridružila ekipi u Kini. Jasno je i da iskusnu tehničarku kormilar Srbije čuva za najvažnije mečeve. Uostalom, devojke će za devet dana da odigraju sedam mečeva i neophodno da se teret na sve ravnomerno raspodeli.

- Srećan sam posle prva dva dana. Praktično su sve odbojkašice igrale u prva dva meča, sve su pokazale da su u dobrom stanju. Naročito je protiv Ukrajine tim bio fokusiran, blok i odbrana su bili na visokom nivou. Gotovo potpuno druga postava je igrala, ali sam dobio dobru povratnu informaciju. Sada nas čeka duel sa Kanadom, koja je jak rival. Izgubili smo od njih u Ligi nacija, a ne volimo da gubimo dva puta od istog tima - istakao je za sajt OSS selektor Gvideti.

Mada odbojkašice ne potcenjuju nijednu selekciju, jer je svako opuštanje opasno, ipak im je i raspored utakmica po meri, jer iz meča u meč su sve jači rivali. Posle Kanađanki, u četvrtak (10.00) igraju sa Čehinjama, koje su naše u četvrfinalu EP savladale sa 3:1. Ipak, tada su se uverili da su odbojkašice Češke uporne, borbene i spremne da iskoriste svaki pad u igri protivnika. Ovde su Čehinje iznenadili Dominikansku Republiku (3:2), ali su bile nemoćne protiv Holandije (0:3).

Devojkama je jasno da moraju da ostanu u pobedničkom ritmu kako bi se našle među dve selekcije koje će izvaditi kartu za Pariz. Ukoliko opravdaju ulogu favorita protiv Kanade i Češke, Srpkinje posle dana odmora, od petka do nedelje očekuju mečevi odluke. Prvo se sastaju sa Dominikanskom Republikom, 23. septembra sa Holandijom, a 24. sa Kinom.

GRUPA A

Treće kolo grupe A u Ningbou, sutra: Srbija - Kanada (4.00), Dominikanske Republika - Ukrajina (7.00), Holandija - Meksiko (10.00), Kina - Češka (13.30). Četvrto kolo, sreda: Holandija - Ukrajina (4.00), Dominikanska Republika - Meksiko (7.00), Srbija - Češka (10.00), Kina - Kanada (13.30).

Tabela: Kina 2 pobede (6 bodova), Srbija 2 (6), Holandija 1 (4), Dominikanska Republika 1 (3), Kanada 1 (3), Češka 1 (2), Ukrajina 0, Meksiko 0.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)