KENIJCI NAJBRŽI: U Rumi održan peti polumaraton

S. KOSTIĆ

18. 09. 2023. u 18:27

NA petom Rumskom polumaratonu, nekoliko stotina profesionalnih sportista i rekreativaca učestvovalo je u najvažnijoj sportskoj manifestaciji, čiju su jaku konkurenciju u obe kategorije predvodili takmičari iz Kenije.

КЕНИЈЦИ НАЈБРЖИ: У Руми одржан пети полумаратон

Foto S.K.

Odličnim rezultatima mogu da se pohvale i srpski atletičari, koji su ravnopravno parirali ruskim sportistima, koji su takođe u velikom broju učestovali u trci.

Ove godine u muškoj konkurenciji Laban Čeriot je rezultatom 01:06:58 prvi prošao kroz cilj, ostavivši iza sebe prošlogodišnjeg pobednika i rekordera Rumskog polumaratona Stenlija Kipruta 01:08:04, dok je treći rezultat istrčao još jedan takmičar iz Kenije, Hosea Kiplagat Tuei 01:08:47. Sa titulom pohvalili su se i domaćini, gde je najbrži Rumljanin bio Branislav Srdić sa devetim rezultatom u ukupnoj konkurenciji 01:23:04.

Kod ženske konkurencije, Rona Njaboke Njajabočoa je polumaraton istrčala za rekordno vreme  01:17:37, što je za četiri sekunde bolje od dosadašnjeg rekorda Teodore Simović. Drugoplasirana je bila Rut Matebo 01:21:14, dok je bronzanu medalju osvojila srpska atletičarka Slađana Stamenković 01:22:17. Najbrža Rumljanka je bila Gordana Obradović 02:05:31.

Pobednici Rumskog polumaratona, ocenili su  da je uprkos toplijem vremenu bilo zadovoljstvo nadmetati se u Rumi, te da će i naredne godine ponovo trčati u Rumi.

Predsednik SO Ruma Stevan Kovačević je istakao da je Rumski polumaraton najznačajnija sportska manifestacija i da ona na najbolji način ilustruje želju lokalne samouprave da kroz sport propagira zdrave stilove života.

- Za ovih pet godina koliko se Rumski polumaraton održava, ova manifestacija je prihvaćena od strane naših sugrađana i ostvaruje svoju misiju na najbolji način propagira i sportske stilove života, ali  i rumsku opštinu, ne samo u Srbiji nego i u regionu. Siguran sam da će ova manifestacija biti sve bolja iz godine u godinu, što potvrđuje i broj učesnika i njihov kvalitet.- rekao je Kovačević.

I ove godine Rumski polumaraton doveo je u Rumu legende atletike, a jedna od njih je i  Olivera Jevtić, koja ovog puta nije trčala, ali je savetima i te kako pomogla, na prvom mestu, Stenliju Kiprutu i Slađani Stamenković, da ostvare dobar rezultat.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije