"SAD NAS ČEKAJU OZBILJNIJI MEČEVI": Srpkinje u utorak u 3. kolu kvalifikacija za Pariz 2024. na novom odbojkaškom iskušenju

S. K.

18. 09. 2023. u 10:00

PRECRTANA je i Ukrajina. Odbojkašice su u Ningbou u drugom kolu kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre 2024. u Parizu nadigrale, kao nedavno na startu EP, Ukrajinke sa 3:0 (25:18, 25:18, 25:16). Sutra je dan odmora, a u utorak (4.00) igraju sa Kanadom, koja ih je prvog vikenda Lige nacija u Antaliji šokirala sa 3:2.

САД НАС ЧЕКАЈУ ОЗБИЉНИЈИ МЕЧЕВИ: Српкиње у уторак у 3. колу квалификација за Париз 2024. на новом одбојкашком искушењу

FOTO: N. Skenderija

- Igrale smo sa njima na EP, znale smo da igraju jako dobru odbojku, tako da smo u meč ušli spremno i obazrivo. Od početka smo nametnule svoj ritam i držale ga do kraja. Igrale smo jako lepo i bila je to dobra uvertira za meč sa Kanadom – istakla je za sajt OSS libero Aleksandra Jegdić.

Selektor Gvideti je protiv Ukrajinki u prvu postavu vratio Tijanu Bošković, Jovanu Stevanović, Bianku Bušu, Aleksadru Uzelac, libera Aleksandru Jegdić... Jedino nije u igru ubacio kapitenku Maju Ognjenović, koju čuva za najvažnije mečeve. Igrom je odlično dirigovala Slađana Mirković, sve devojke su bile nadahnute, a posebno Boškovićeva. Naše su dominirale na servisu, bloku, u napadu, agresivnije su servirale i zbog toga poklonile malo više poena Ukrajini nego što su planirale.

U prvom setu ekipe su bile egal samo na početku, a naše su otpor rivalki slomile sredinom seta kada su povele sa 17:10. Drugi čin je bio zanimljiviji. Ukrajinke su par puta vodile (4:2, 6:4, 8:7), držale priključak sve do 19:16, kada Srpkinje na servis Bianke Buše prave seriju od 5:0 za 24:16.

I u trećem su se Ukrajinke držale do polovine seta, do 15:13, kada je usledio šou Tijane Bošković na servis liniji. Naša korektorka je odservirala četiri asa, poremetila prijem rivalki i na semaforu je brzo stajalo 22:13.

Sada ih očekuje neugodna Kanada, koja je u prvom kolu iznenadila bronzane sa EP, Holandiju (3:2), ali je potom izgubila od Dominikanske Republike sa 3:2.

- Znamo da nas očekuju sve teži mečevi. Imamo priliku da kroz lakše mečeve, iako nijedna ekipa nije za potcenjivanje, to nam daje mogućnost da igramo svi, da cela ekipa učestvuje, ali nam to pomaže da podižemo igru da kada bude najbitnije to bude kako treba – naglasila je Mina Popović.

SRBIJA - UKRAJINA 3:0

DVORANA u Ningbou. Gledalaca: 6.150. Sudije: Horveg (Australija) i Gerotodoros (Grčka).

SRBIJA: Buša 9, Lazović, Popović 3, Jakšić, Mirković 4, Uzelac 13, Ognjenović, Pušić (libero), Bjelica, Aleksić, Stevanović 11, Jegdić (libero), Bošković 22 (5 as, 2 bl), Lozo. Poeni – napad: 42, blok: 10, servis: 10, greške rivala 13 (3 iz servisa).

UKRAJINA: Milenko 10, Meliuškina, Lucenko, Nemceva (libero), Dorsman 3, Olinik, Šarhorodska 1, Majevska 5, Hober, Dančak 6, Dimar, Krajduba, Kotar, Kodola 5. Poeni – napad: 26, blok: 2, servis: 2, greške rivala: 22 (13 iz servisa).

Setovi: 25:18, 25:18, 25:16

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)