SANJAMO OLIMPIJSKE IGRE: Odbojkašice u subotu protiv Meksika u Ningbou počinju bitku za Pariz

S. K.

15. 09. 2023. u 09:38

POČINjE ono pravo. U subotu startuju kvalifikacioni turniri za odlazak na Olimpijske igre u Parizu. Odbojkašice su se juče iz Šenžena preselile u Ningbo, gde će se u grupi A boriti za dva mesta koja donose francusku vizu. Srpkinje u subotu u 4.00 po našem vremenu stratuju protiv Meksika. I ne pomišljaju da potcene autsajdera.

САЊАМО ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Одбојкашице у суботу против Мексика у Нингбоу почињу битку за Париз

foto volleyballworld.com

- Ovo je kruna ovog leta. Jedva čekamo da počne turnir u Ningbou, jer je najbitnije takmičenje ove sezone. Posle EP imale smo par dana da predahnemo, imale smo i mini-pripreme u Šenženu, gde smo se adaptirale na vremensku razliku i klimu - ističe libero Aleksandra Jegdić.

Naše dame, posle Meksika, očekuju dueli sa Ukrajinom, Kanadom, Češkom, Dominikanskom Republikom, Holandijom i Kinom.

- Svi su nam rivali poznati i dobro znamo da nisu naivni. Ipak, izdvojila bih Holandiju, koja je na EP pokazala da je u jako dobrom ritmu, Kinu, snagu Dominikanske Republike osetile smo u Ligi naciji, kao i Kanade, koja će biti jača za korektorku Vanrajk. Nemamo lak zadatak, ali sigurna sam da ćemo se iz utakmice u utakmicu boriti dobro i pokazati naš kvalitet - uverena je libero Srbije.

Jegdićeva je uverena da su spremne za ono što ih očekuje u Ningbou:

- Imale smo dosta utakmica ovog leta, spremne smo na sve, nadamo se najboljem rezultatu. Svima je san odlazak na Olimpijske igre, zato jedva čekamo da počne turnir. Ne želimo da se oslanjamo na rang-listu, želimo da kartu za Pariz izvadimo pobedama u grupi i nadamo se da će tako i biti.

Aleksandra Uzelac je uz Henu Kurtagić najmlađa u našem taboru. Ovog leta je sjajnim partijama izborila mesto u startnoj postavi.

- Nismo imali puno vremena za tugovanje, ni za odmor, već smo par dana posle EP počele da se pripremamo za Ningbo. Očekujemo sve najbolje. Znamo i da će biti veoma naporno, jer ćemo za devet dana odigrati sedam utakmica. Protivnici žele isto što i mi, moramo da damo maksimum kako bismo izvadile kartu za Pariz. Svesne smo da je ovo najbitnije takmičenje ovog leta i videćemo kako će sve proći - ističe primač Srbije.

Mada je pre dve godine igrala na turniru Lige nacija u Riminiju (Italija), Aleksandra je prvi put provela celo leto sa seniorskom selekcijom i odmah se nametnula selektoru Gvidetiju.

- Bilo je toliko treninga, napornih utakmica, imale smo prilike da maksimalno iskoristimo svoju šansu. Osećaj je baš lep. Ali znam koliko sam truda uložila u sve to. I trudiću se da ostvarim sve što sam zamislila - veruje Uzelac.

Maju sam jurila za selfi

ALEKSANDRA Uzelac je iz Zrenjanina, kao i kapitenka Maja Ognjenović.

- Neobično mi je što sam je jurila da se slikam sa njom, za autogram, a sada treba da je gledam kao saigračicu, da budem opuštena sa njom na terenu. Baš je prelepo - ističe sjajni primač.

RASPORED

Grupa A

PRVO kolo grupe A u Ningbou, subota: Srbija - Meksiko (4.00), Dominikanska Republika - Češka (7.00), Holandija - Kanada (10.00), Kina - Ukrajina (13.30).

Grupa B u Tokiju, subota: Belgija - Bugarska (3.00), Turska - Portoriko (6.00), Brazil - Argentina (9.00), Japan - Peru (12.25).

Grupa C u Lođu, subota: SAD - Kolumbija (11.30), Nemačka - Tajland (14.30), Poljska - Slovenija (17.30), Italija - Koreja (20.45).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)