MOĆNI SU, ALI NISU BAUK: Odbojkaši spremni za sutrašnji duel sa Poljskom u četvrfinalu EP u Bariju

S. K.

11. 09. 2023. u 18:40

NIKO nije nedodrljiv pa ni odbojkaši Poljske. Odbojkaši ne pomišljaju da na sutrašnji(18.00) četvrtfinali okršaj na EP u Bariju sa vicešampionom sveta i pobednikom Lige nacije istaknu belu zastavu. "Orlovi" su svesni da je Grbićeva četa veliki favorit, da je mnogi vide u finale, ali veruju u sebe, motivisani su i nadaju se da mogu da naprave podvig. Uostalom na turniru Lige nacije u Nagoji šokirali su Poljake sa 3:0.

МОЋНИ СУ, АЛИ НИСУ БАУК: Одбојкаши спремни за сутрашњи дуел са Пољском у четврфиналу ЕП у Барију

FOTO: OSS

Pobednik se seli u Rim, gde se igra završnica turnira, i u polufinalu 14. septembra odmeriće snage sa Slovenijom ili Ukrajinom.

- Da se borimo i da u toj borbi probamo da napravimo veliko izenađenje. Mislim da je Poljska u ovom trenutku najbolja na svetu, prva je na rang listi FIVB, osvajač Lige nacija, što goovori o teškom zadatku koji je pred nama. Ali, imamo takvu energiju i optimizam da bismo se upustili u koštac sa bilo kim. Očekuje nas težak meč, ali mislim da će biti još teže Poljacima -ističe Igor Kolaković, koji je dve godine vodio poljski Aluron Varta.

Poljaci evropsku krunu jure od 2009. godine, pre dve godine na EP u Poljskoj, u meču za treće mesto bili su bolji od naše selekcije.

- Posle duela sa Italijom očekuje nas najteži rival na šampionatu. To je ekipa, koja ima dva tima u sastavu. Favoriti su, ali to naše želje i ciljeve ne menja. Borićemo se od početka do kraja, pa ćemo da vidimo šta ćemo da uradimo. Oni nisu imali težak put do četvrtfinala. Ali, ovo je četvrtfinale, drugačiji pristup. Ni njima nije svejedno, ako pružimo dobru partiju nismo daleko od podviga - naglašava Marko Ivović.

Kapiten Uroš Kovačević počeo je da trenira sa ekipom i spreman je da pomogne saigračima:

- Osećam se dobro, srećan sam što mogu makar da treniram sa drugovima. Očekuje nas teška utakmica, Poljaci su jedni od favorita za zlato. Ali, mi smo i pre morali da pobeđujemo jake ekipe da bi izborili polufinale. Moramo da damo više od naših mogućnosti da bi pobedili ekipu kao što je Poljska.

Grbić: Srbija je najteži rivala

- NE radujem se duelu, jer znam da u ovakim situacijama, kada smo mi(Poljska) na papiru favoriti, gde nas već vide sa zlatom, da nas čeka težak meč. Srbija je najteži rival od svih protivnika koje smo mogli da dobijemo u četvrtfinalu. Atmosfera u reprezentaciji Srbije je pozitivna, najopasnija je kada nije favorit. Kada je ceo svet protiv nas (Srbija) tada smo najjači. Očekujem da najbolje izdanje Srbije ove sezone i za to se spremam. Neće biti obična utakmica, Igor mi je bio trener sa Podrščaninom sam bio saigrač, a većinu momaka sam trenirao - istakao je za sajt OSS selektor Poljske Nikola Grbić.

RASPORED

ČETVRTFINALE

Varna - 11. septembar

Slovenija - Ukrajina 17.00

Francuska - Rumunija 20.00

Bari - 12. septembar

Poljska - Srbija 18.00

Italija - Holandija 21.00

POLUFINALE

Rim - 14. septembar

Ital./Hol. - Fran./Rum.

Polj./Srb. - Slov./Ukr.

Termini su 18.00 i 21.00

SUBOTA - 16. septembar

Za bronzu 18.00

FINALE 21.00

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)